More


  ,,Românii au nevoie mai mult ca oricând de unitate şi de stabilitate”

  - Advertisement -

  Mulți români de bine din popor, care poartă însemnele steagului românesc în dreptul inimii la diferite spectacole și reuniuni dedicate Marii Uniri, își doresc să se instaleze pe deplin în România pacea, buna înțelegere, armonia și, mai ales, să fie capacitată inteligența românească. Nu trebuie să ne mai pierdem în lupte fratricide sterile, care nu sunt productive pentru Interesul Național. Avem o țară bogată. Avem români adevărați, buni și drepți, care doresc binele și dezvoltarea economică a acestei țări. Avem români în străinătate, care doresc să se unească cu noi. Avem români, care doresc să vină acasă pentru că dorul de țară este mistuitor, iar pe mulți români îi urmăresc cuvintele: „Nicăieri în lume nu este ca acasă!”. România are nevoie de o nouă gândire politică și nu de perpetuarea în funcții a unor „tătuci ursuzi”, așa cum s-a mai spus în spațiul public, care nu vor să țină cont de soluțiile propuse de colegii de partid, indiferent dacă aceștia sunt interni sau externi. Exclusivismul și atitudinile dictatoriale n-ar mai trebui să facă parte dintr-o gândire politică nouă, deschisă, transparentă, echidistantă, conciliantă și benefică pentru ceea ce se dorește a fi Normalitatea Democrației din România! Din cauza unor gândiri obtuze, în societatea românească a domnit și încă mai domnește un fel de „haos politic” nedefinit, care a adus mari prejudicii dezvoltării economice a României.

  Atacurile vehemente adresate unui partid sau unor alianțe ne duc cu gândul la un exclusivism greu de imaginat într-o democrație sănătoasă. Care sunt cauzele acestui tip de vehemență politică, pentru că ele nu sunt precizate suficient de bine în timpul declarațiilor de presă incendiare? Nicio clipă n-am asistat la dialoguri politice menite să ducă la descongestionarea tensiunilor existente între anumite partide politice sau, mai precis, între anumiți lideri politici. Prostia și interesele meschine sunt pentru unii coordonatele esențiale ale existenței lor în spațiul public. Culmea inepției se materializează în voința acestor oameni de a dărâma bruma de stabilitate politică și socială din România. Prin manifestările lor publice: arogante, grosolane și defăimătoare reușesc să creeze resorturile psihologice menite să înlănțuie adevăratele personalități ale națiunii. Trebuie să recunoaștem că fiecare dintre noi are anumite limite ale răbdării, iar provocările repetate, chiar ostentative, uneori ridicole și prostești, nu fac altceva decât să-i crească instabilitatea politică, iar resorturile revoltei se nasc în mod spontan, ca o măsură de apărare a unor forţe politice bine intenţionate. Testarea răbdării unor personalități sociale sau politice, dusă uneori până la nebunie, se transformă într-o violență psihică mai greu de suportat decât violența fizică. Scenariile instigatoare au menirea de a hărțui pe cei mai buni și de a-i incrimina pe nedrept, după ce aceștia reacționează vehement, în mod obiectiv, pentru a dejuca vicleniile „instigatorilor” străini de Interesul Naţional.

  Una din marile dorinţe a unor români din zilele noastre este aceea de a înfăptui o nouă Unire prin comasarea partidelor în două sau trei, la fel cum s-a întâmplat și în alte țări dezvoltate, care să funcționeze la nivel național în condițiile specifice adevăratei democrații și a economiei de piață. La nevoie, acestea ar trebui să aibă „o singură inimă”, gata oricând să „bată la unison” pentru interesul național, pentru a contracara orice pericol intern și extern. Disputele dintre aceste partide politice ar trebui să se axeze în principal pe o dezbatere decentă și inteligentă a ideilor, iar cele mai bune să fie legiferate sau folosite ca amendamente pentru a construi un sistem economic și juridic eficient, decent și relaxat, ancorat în realitățile românești. „Ștafeta guvernării” ar trebui să fie preluată de majoritate ca o misiune nobilă de credință, iar cei care vor face parte din Parlamentul României să-și folosească inteligența pentru elaborarea unor strategii de dezvoltare, deschise, gata oricând să fie reînnoite în funcție de dinamica vieții economice, sociale și internaționale. Dincolo de culorile politice se desfășoară o luptă „pe viață și pe moarte”, care nu include în ea neapărat marile probleme ale țării. Avem de-a face cu două tabere, dintre care una este legitimă, care se luptă pentru a menţine puterea decizională. Interesant e că una dintre tabere, deși minoritară în urma voturilor câștigate, are o forță destructibilă cu accente dictatoriale. Ignoranța și aroganța acestei forțe, parcă străină de interesul național, țintește anumite obiective, care țin „mai degrabă”, se pare, de interesul extern. Poate că într-o zi „trădătorii” vor fi demascați public și exilați din această țară. Dacă această tabără ar ține la acest popor, cu siguranță s-ar așeza la masa concilierii, a comunicării și a dezbaterilor constructive. Noi facem „concesii politice” și ne „batem între noi”, în timp ce „colonizatorul poate umbla liniștit la tabloul de siguranțe al sistemului de valori identitare…”. CINEVA trebuie să vegheze și să anihileze orice tentative, care au menirea sumbră de a destabiliza liniștea țării și de a ne incita să ne războim între noi! Din ceea ce vedem zilnic în dezbaterile televizate rezidă cuvintele unui jurnalist român din zilele noastre, care a scris la un moment dat: „României i-a dispărut rostul. E o țară fără rost, în orice sens vreți voi. O țară cu oameni fără rost, cu orașe fără rost, cu drumuri fără rost, cu bani, muzică, mașini… toate fără rost, cu minciuni și înșelătorii, care nu duc nicăieri”. Acestea ar fi doar câteva motivaţii pentru care: ,,Românii au nevoie mai mult ca oricând de unitate şi de stabilitate”.

  Dumitru Țimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img