More


  Campania „Dar din suflet pentru femeile aflate în dificultate”, un succes

  - Advertisement -

  Campania umanitară „Dar din suflet pentru femeile aflate în dificultate”, derulată la inițiativa Bibliotecii Județene Satu Mare și în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială Satu Mare, a ajuns la final.

  În perioada campaniei (14 februarie – 4 martie), peste 50 de sătmăreni inimoși au răspuns mesajului nostru și au donat sute de articole, de la produse de igienă personală, de întreținere și înfrumusețare, la dulciuri, parfumuri, mărțișoare, cărți și reviste pentru femei, publicate atât în limba română cât și în limba maghiară.

  De asemenea, magazinele Nicovid s-au alăturat acestui demers și au sponsorizat campania cu diverse produse, dulciuri, fursecuri și sărățele în valoare de aproape 1.200 de lei.

  Organizatorii transmit tuturor celor care s-au implicat calde și sincere mulțumiri și îi asigură pe sătmăreni de faptul că produsele donate au ajuns acolo unde este cea mai stringentă nevoie de ele.

  Totodată, mulțumim Asociației Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare pentru faptul că ne-au facilitat și intermediat accesul la doamnele vârstnice, bolnave și cu diferite afecțiuni, aflate în imposibilitatea de a-și părăsi locuința, beneficiare ale unor programe sociale și pentru care produsele oferite în dar reprezintă o reală și nedisimulată bucurie.

  În cursul zilei de luni, 7 martie, reprezentanți ai Bibliotecii Județene Satu Mare (Paula Horotan – director adjunct și Veres Erzsebet – inițiatoarea campaniei ) și ai DAS (Sipos Timea – asistent social și Creț Nicolae – coordonator centru) au înmânat prima serie de pachete. Astfel, cel dintâi popas a fost la beneficiarele Centrului Social de Urgență pentru Adulți – Adăpost de noapte, de pe Aleea Gladiolei, nr. 14.

  Alte pachete au fost lăsate în grija Asociației Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare, urmând a fi direcționate, odată cu livrarea mesei calde, către beneficiarele programului „Masa pe roți”, doamne vârstnice de peste 65 de ani, care se află într-o situație materială precară, expuse marginalizării și excluziunii sociale. Totodată, de aceleași atenții s-au bucurat mamele și femeile victime ale violenței în familie și care sunt acum beneficiarele unor programe de protecție.

  Din motive lesne de înțeles, nu putem face publice toate fotografiile care au surprins lacrimile de bucurie ale doamnelor cărora le-au fost dăruite aceste pachete, dar vă asigurăm de faptul că gestul a fost bine primit iar emoțiile, covârșitoare.

  O altă etapă a campaniei se va derula miercuri, cu începere de la ora 10:00, la Centrul de zi pentru vârstnici, de pe Aleea Jiului, nr. 64. În cadrul unui eveniment dedicat zilei de 8 Martie, organizat la inițiativa coordonatoarei centrului, d-na Rus-Schupler Diana, alte zeci de pachete vor fi înmânate doamnelor care beneficiază de facilitățile și serviciile sociale furnizate de DAS prin intermediul acestui centru.

  Ultima etapă va avea ca obiectiv completarea bibliotecii Centrului multifuncțional „Alter – Ego”, de pe Aleea Mircești nr. 10, dar și a celor două colțuri de lectură de la Centrul Social de Urgență pentru Adulți – Adăpost de noapte cu revistele și cărțile donate, cu atâta generozitate, de către sătmăreni.

  În completarea cuvintelor de mulțumire, transmitem tuturor doamnelor și domnișoarelor urarea ca ziua de 8 Martie să le fie una memorabilă și cu totul specială, aducătoare de pace, zâmbete și armonie, de iubirea și aprecierea tuturor celor din jur. „La mulți ani!”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img