More


  SĂRBĂTOARE. Festivalul Folcloric „Sâmbra Oilor” la cea de-a LXIV – a ediție

  - Advertisement -

  Duminică, 01 mai 2022 se reia tradiționala sărbătoare a primăverii și a Tării Oașului, Sâmbra Oilor. Instituția Prefectului Județul Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Primăria și Consiliul Local Certeze, Primăria și Consiliul Local Negrești Oaș, Casa de Cultură Negrești Oaș, organizează duminică 1 mai 2022 de la ora 12:00, cea de-a LXIV – a ediție a festivalului folcloric ,,Sâmbra Oilor” pe dealul de la Huta Certeze si Moișeni.

  Prefectul Roca Radu a declarat : ”Doresc o sărbătoare în siguranță, instituțiile statului să asigure toți participații la această manifestare că produsele și serviciile comercializate sunt conforme, că ne pasă și că veghem la siguranța lor. De asemenea, trebuie să sprijinim și întreprinzătorii, să asigurăm controale eficiente, de prevenire a încălcării legii”.

  Pentru verificarea condițiilor sanitare veterinare de păstrare, prelucrare și servire a produselor alimentare, pe toată perioada de pregătire și de desfășurare a evenimentului în teren se va afla o echipă mixtă formată din reprezentanți ai instituțiilor, respectiv de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare, Inspectoratul de Poliţie Județean Satu Mare.

  Programul festivalului
  12:00 – DESCHIDEREA OFICIALĂ
  12:20 – Momentul de Sâmbră, sfințirea turmelor de oi și măsurișul laptelui – IRINA MAN și Grupul din Bixad
  12:40 – Asociația Socio-Culturală „Țara Oașului”
  13:00 – Ansamblurile Folclorice Oașul , Sânzienele din Negrești Oaș și MARIA TRIPON
  13:20 – Maria și Mihai Nemeș
  13:40 – Ansamblul Folcloric Florile Turțului
  14:00 – MARIA PETCA POPTEAN și Ansamblul Folcloric Măgura din Târșolț
  14:20 – Nicolae și Nicușor Mureșan
  14:40 – BIANCA-ANGELA CIONCA și Ansamblul Folcloric Florile Tărnii
  15:00 – ADELINA MIHĂILĂ
  15:05 – Ansamblul Folcloric Cununița Năzdrăvană – Leontina Dorca și Maria Carmen Sas
  15:25 – Petrică Zele
  15:45 – Ansamblul Folcloric al Județului Doruri Sătmărene și soliștii: Darius Câmpean, Bogdan Bota, Sara Nistor, Adelin Turi, Paula Cornea, Iulian Goste, Karina Molnar și Liliana Bota.
  16:15 – Ana-Georgiana Ciorba
  16:35 – Mihai Zele
  16:55 – Gheorghe Berende și Grupul din Prilog

  „Dorim să promovăm cât mai mult tradițiile și obiceiurile locale, atât de apreciate si bine pătrate printre oșeni”

  Primarul comunei Certeze, Ciocan Petru a declarat pentru cotidianul nostru: “Așteptăm să vină lumea în număr foarte mare, 3000-4000 de persoane, având in vedere că a fost pandemie și nu a fost organizat de 2 ani. Pentru comunitatea din Certeze , acest eveniment are o semnificație deosebită, simbolizând venirea primăverii.

  Vom avea și artiști locali, chiar din Certeze iar pe anul viitor organizăm chiar un asamblu de interpreți din la noi! Dorim să promovăm cât mai mult tradițiile și obiceiurile locale, atât de apreciate si bine pătrate printre oșeni. Ne dorim să vină turiști si din ale zone ale țării sau chiar din străinătate! În anii trecuți am avut grupuri de francezi, de lângă Grenoble, a fost minunat! Îi așteptăm pe toți cu brațele deschise.”

  Vă invităm cu drag la această veritabilă sărbătoare a Tării Oașului !

  Adriana Nistor  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img