Primarul orașului Ardud, Duma Ovidiu Marius, este mereu în mișcare și pus pe treabă spre folosul comunității pe care o conduce. În prezent are o multitudine de proiecte în desfășurare pe diverse teme, dintre care trei sunt axate pe extinderea rețelelor de canalizare și aducțiune apă în Ardud, Gerăușa și Baba Novac.

Pe raza orașului Ardud au început să se desfășoare din anul 2021 lucrări de extindere rețea de canalizare și aducțiune apă după cum urmează:
Etapa I- str. Bartolomeu Drag, Balc Voievod, Dragoș Vodă, Bogdan Vodă și str. Viilor;
Etapa II- str. Mihai Viteazu, Matei Corvin și Veronica Micle;
Etapa III- zona cartier rromi: str Lăutarilor, Cișmelei, Margaretelor, Cărămidăriei, Centura, Busuiocului, Sânzâienelor, Magnolia, Bujorului, Mălinului, Trestiei, Lacului, Ghioceilor.
În paralel cu lucrările de canalizare se vor executa lucrări de extindere aducțiune apă de la frontul de captare al municipiului Satu Mare care va traversa Ardudul în zona str. Cimitirelor, Nicolae Bălcescu, Gheorghe Doja, Alba Iulia , Bucureștiului și str. Centura.

„Aceste investiții sunt efectuate ca urmare a solicitărilor venite din partea locuitorulor iar acum le putem materializa”
“Pe parcursul lucrărilor se produce și un inerent disconfort pentru locuitorii din zonele respective, pentru care ne cerem scuze anticipat, solicitându-vă răbdare și înțelegere, aceste investiții fiind efectuate ca urmare a solicitărilor venite din partea locuitorilor și care acum le putem materializa în fapte prin proiectul de finanțare derulat prin S.C. Apaserv S.A. în cadrul programului POIM-SM-CL-2-1 Extinderea sistemului de canalizare din clusterul Ardud.
Lucrările fiind de o complexitate deosebită, se desfășoară conform contractului pe perioada 2021-2023, timp în care vă vom ține la curent cu stadiul desfășurării lor, iar pe dumneavoastră stimați cetățeni vă rugăm să ne solicitați orice informații vă interesează legate de această investiție și totodată să ne sesizați orice aspect care ține de buna execuție a lucrării”, transmite primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma Marius.
„Pe lângă aceste străzi menționate mai avem zone în care vom avea lucrări de extindere rețea de canalizare și aducțiunie apă. În zona cartierului de rromi am amplasat și 5 cișmele pentru persoanele care nu și-au tras apă în casă. De asemenea vom avea module cu grupuri sanitare , băi, toalete, mașini de spălat pentru cei care vor dori să benefieze de aceste facilități.
Ne aflăm de asemenea în sezonul de secetă iar calitatea și presiunea apei nu sunt cele mai bune. Se știe că orașul Ardud nu este poziționat pe o rezervă de apă iar din acest motiv suntem nevoiți să mai oprim apa în timpul nopții pentru a beneficia de o presiune bună în timpul zilei. Aceste întreruperi sunt bineînțeles cunoscute de către populație. Cu toate că am făcut apel să se consume doar strictul necesar, înțelegem că oamenii cu grădini sau activități agricole au mare nevoie de apă în această perioadă.”

„Proiectul din Gerăușa este finalizat, iar rețelele de apă și canalizare acoperă toate străzile”

“De asemenea mai avem în desfășurare un proiect în satul Gerăușa prin programul PNDL2 care este finalizat. Execuția a început acum 2 ani, fiind acoperit prin bugetul național. Acum suntem în faza de probe la rețelele cu apă și canalizare, urmând să predăm proiectul către APASERV. Acest proiect acoperă toate străzile, branșamentele de apă și canalizare fiind prezente la fiecare proprietate. Consider că acest aspect este un mare avantaj pentru locuitori.”

Primarul orașului Ardud mai are în plan o nouă stație de epurare care va fi pusă în funcțiune. Stația veche era din anii 90, fiind depășită din toate punctele de vedere. Toate aceste proiecte nu sunt din bugetul local, fiind proiecte cu programe de finanțare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here