Din păcate, tot mai mulți oameni fără inimă își abandonează animalele de companie, mai ales câinii, în zonele limitrofe ale municipiului Satu Mare. Asociația Free Life spune că marea majoritate a celor care-și abandonează câinii la periferia sătmarului sunt oameni veniți din zonele rurale ale județului.


”Având în vedere că în ultimul timp, deși ridicăm constant câini, orașul nostru este RE”populat” cu câini noi, atât pui în cutii de cartonsau saci, cât și adulți, care sunt abandonațși la mariginile orașului sau în locuri pustii, cum ar fi intrarea în oraș dinspre aeroport, in special, Păadurea Noroieni, Aqua Star, Barițiu, diguri….etc”, scriu cei de la Free Live.
Ei spun că o parte din acești câini sunt aduși la marginea orașului Satu Mare chiar de hingherii de la sate, angajașți de unele primării să le ”curețe” localitățile de câinii vagabonzi. Cu toate că la sate nu prea sunt așa ceva. Cei de la Free Life cere ajutorul sătmărenilor ca în cazul în care au dovezi în acest sens, fie că e vorba despre fotografii, sau video, să contacteze urgent Asociația la Tel. 0746813484.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here