More


  SOCIAL. Peste 300 de copii din sistemul de protecție au primit cadouri de la Moș Nicolae

  - Advertisement -

  Asociația Eliezer a organizat alături de școlile partenere, în data de 5 decembrie, începând cu ora 16.00, un concert de colinde dedicat tinerilor din centrele de tip familial din județul Satu Mare, în cadrul căruia au 332 de copii s-au bucurat de cadouri primite prin campania ShoeBox.

  Cei de la Asociația Eliezer, au încercat prin acest eveniment să aducă un zâmbet pe chipul acestor copii și să îi facă să se simtă ca într-o mare si minunată familie.

  Astfel, pachetele pentru copii s-au adunat cu ajutorul Grupului Școlar De Industrie Alimentară George Emil Palade, Colegiul Național „Ioan Slavici”, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Național „Doamna Stanca”, Școala Gimnazială Grigore Moisil și Grădinița numărul 7. Pe lângă școlile partenere și Asociația Eliezer, s-au mai implicat în proiect Biserica Penticostală din Botiz și Casa Închinării din Satu Mare.

  Campaniei ShoeBox, a început din data de 1 noiembrie și până în 30, timp în care școlile partenere din județul Satu Mare alături de Asociația Eliezer au făcut pachete pentru copiii din sistemul de protecție și nu numai, ci și pentru copiii din mediile devavorizate.

  Viceprimarul municipiului Satu Mare, Adelin Ghiarfaș a felicitat în cadrul evenimentului, Asociația Eliezer condusă de Anton Varga, pentru susținerea minunaților copii instituționalizați din județul Satu Mare.

  „Voi, dragi copii din centrele de plasament sunteți Cheia Sufletului Nostru. Voi ne oferiți o lecție de viață, voi sunteți un exemplul de tărie, voi sunteți adevăratele caractere clădite prin speranță!!! Felicitări Asociației Eliezer și domnului Anton Varga pentru acest eveniment minunat, pentru susținerea acestor copii minunați! Și dragi copii, nu încetați sa credeți în Moș Crăciun”, a precizant viceprimarul municipiului Satu Mare, Adelin Ghiarfaș.

  Printre oficialitățile prezente s-au numărat Cristian Beseni, consilier județean, viceprimarul Adelin Ghiarfaș, au fost prezenți opt directori ai școlilor partenere, Sergiu Buzduga din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Mariana Dragoș, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

  Campania ShoeBox, cadoul din cutia de pantofi
  A avut loc în Satu Mare după o pauză de un an, ediția a doua a Campaniei ShoeBox, care avut același scop principal și anume să aducă un zâmbet pe chipurile a sute de copii sărmani din județ.

  ShoeBox nu a fost despre Moș Nicolae sau Moș Crăciun, despre reni, elfi sau alte creaturi magice, ci este despre oameni care ajută alți oameni, despre altruism și compasiune.

  „Încercăm să ajungem la cei aproximativ 300 de copiii care nu ar primi altfel nici un cadou de Moș Nicolae, aceștia provenind atât din rândul copiilor instituționalizați, cât și din familii cu probleme financiare, sociale etc”, a preciat Anton Varga, coordonatorul Asociației Eliezer.

  Concert de colinde
  În prag de sătbătoare, în dupămasa zilei de 5 decembrie, tinerii din centrele de tip familial și nu numai, din județul Satu Mare, s-au bucurat de un minunat concert de colinde organizat de Asociația Eliezer, la o sală de evenimente din oraș.

  Concertul de colinde a fost susținut de familia Andreea și Darius Pop, Adrian Lupescu, cei de la Acoperământul Maicii Domnului și CPC Floare de Colț care au desfășurat un program artistic.

  în cadrul evenimentului, s-au înmânat premii și diplome școlilor partenere, iar copiii s-au bucurat de un delicios tort, distracția fiind pe cinste, tinerii au cântat și au dansat.

  „Doresc ca evenimentul de azi, sa vă întărească încrederea că Asociația Eliezer va oferi permanent sprijin necondiționat tuturor celor aflați în nevoi, în special copiilor instituționalizați. Astfel, ziua de azi are o însemnătate mult mai mare pentru noi, cei prezenți aici, deoarece reprezintă în primul rând o sărbătoare a bucuriei, a speranței că dorințele chiar pot fi îndeplinite și a încrederii în bunătatea omului. În pragul mult-așteptatei sărbători a Sfântului Nicolae, alegem să privim lumea prin ochii de copil, să simțim că visele pot deveni realitate și, totodată, să nu uităm că nu suntem singuri pe această lume, că nădejdea trebuie să existe mereu, iar binele ajunge la fiecare, mai devreme sau mai târziu. Dragi copii, noi suntem aici, în calitate de ajutoare ale Moșului pentru a vă da vești bune, care sperăm să vă aducă bucurie în suflete și zâmbete pe față. Sărbători fericite și pline de lumină vă dorim din suflet!”, a transmis coordonatorul Asociației Eliezer, Anton Varga.

  Karina Brodi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare