More

  FOTO> PREMIERĂ. GNV a aflat unde va fi construit atelierul în care vor fi reparate tancurile folosite în războiul din Ucraina

  În PREMIERĂ, echipa Gazetei de Nord Vest a aflat în premieră unde va fi construită noua fabrică unde vor fi reparate tancurile folosite în războiul din Ucraina.

  Așa după cum anunțam în urmă cu circa două săptămâni, producătorul german de armament Rheinmetall (RHMG.DE) construieşte un centru militar de întreţinere şi logistică la Satu Mare, în România, care ar trebui să înceapă să funcţioneze în această lună pentru a asigura mentenanţa armelor folosite pentru războiul din Ucraina, a anunţat duminică compania.

  „Hub-ul de service ar trebui să joace un rol central în menţinerea pregătirii operaţionale a sistemelor de luptă occidentale folosite în Ucraina şi în asigurarea disponibilităţii sprijinului logistic”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, citat de Reuters.

  Hub-ul, situat în apropierea graniţei cu Ucraina, va asigura service pentru obuziere autopropulsate, tancuri Leopard 2 şi Challenger, vehicule de luptă pentru infanterie Marder, vehicule blindate de transport Fuchs şi camioane militare.

  “Este o preocupare cheie pentru noi, la Rheinmetall, să oferim forţelor NATO şi Ucrainei cel mai bun sprijin posibil”, a declarat directorul general Armin Papperger într-un comunicat.

  Rheinmetall a înfiinţat un centru similar în Lituania, în iunie 2022, pentru a oferi sprijin pentru vehiculele NATO din statele baltice.

  Pentru foarte mult timp, locația centrului militar de întreţinere şi logistică a rămas un mister. Nimeni nu știa unde este acest loc.

  Însă redactorii GNV, prin sursele lor, au descoperit acest lucru

  Potrivit acestor surse, acest centru va fi construit în incinta Comat de pe strada Magnoliei.

  În curtea Comat au ajuns deja profilele de metal pe structura cărora va fi ridicată noua hală de mentenață a armamemntului greu folosit în Ucraina.

  De altfel, și pe firma de la intrarea în incinta Comat, unde sunt trecute toate firmele care își desfășoară activitatea aici, este trecută și noua firmă care va gestiona acel atelier de reparații.

  Rămâne de văzut în cât timp va fi funcțional atelierul despre care se face referire aici.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE