Campionatul de Rally Raid se întoarce la Carei cu “BAJA 2023”!

0
1194

Iubitorii motorsportului din județul Satu Mare au parte la acest sfârșit d săptămână de un nou eveniment de excepție. Dacă anul trecut Campionatul Național de Rally Raid deobuta la Carei, anul acesta la noi în județ se va desfășura etapa a doua a competiției.

În perioada 8-10 iunie 2023, județele Satu Mare și Bihor vor găzdui evenimentul automobilistic “BAJA SATU MARE 2023”, a doua etapă din Campionatul Național de Rally Raid 2023 și, în același timp, o etapă în Campionatul Național Maghiar de “Rally Raid”. Astfel, evenimentul dobândește un caracter internațional și aduce împreună sportivi din România, Ungaria și Italia.
“Baja Satu Mare 2023” este un raliu de anduranță care testează abilitățile și rezistența piloților și echipajelor implicate. Cursele de Rally Raid se desfășoară pe terenuri accidentate, cu trasee complexe și provocatoare, punând la încercare abilitățile de navigare și conducere ale participanților.


Această competiție de marcă aduce în Satu Mare piloți experimentați și entuziaști ai Rally Raid-ului, dar și oportunitatea pentru noii veniți să se măsoare cu cei mai buni în domeniu. La ediția din acest an vor fi prezenți sportivi (echipaje) din România, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia și Italia, beneficiind, în ceea ce privește derularea evenimentului, de sprijinul federațiilor de profil din cele trei țări, fiind prezente la activități câte o comisie condusă de președintele fiecărei federații.
Mașinile puternice și pregătite pentru terenul accidentat sunt vedetele indiscutabile ale Baja Satu Mare 2023. De la vehicule 4×4 off-road la buggy-uri agile și camioane monstruoase, fiecare echipă vine ”înarmată” cu vehicule specifice, construite pentru a face față provocărilor impuse de traseul de cursă. Acest amestec fascinant de tehnologie și forță brută va captiva privirile și va face pulsul spectatorilor să crească. Dacă iubești senzațiile tari și te simți în elementul tău când ești la volan, atunci Baja Satu Mare 2023 este evenimentul perfect pentru tine. Această competiție deosebită reunește piloți și mașini de excepție, pregătiți să-și demonstreze abilitățile și să pună la încercare limitele într-un mediu spectaculos.


Evenimentul automobilistic se va derula pe parcursul a trei zile (8-10 iunie) și va viza, de principiu, următoarele momente și activități:

“BAJA SATU MARE 2023”
Cele șase probe speciale (2 vineri și 4 sâmbătă) se vor derula pe drumuri de macadam, deschise circulației publice, aflate pe raza localităților Resighea, Sanislău, Scărișoara Nouă din județul Satu Mare, respectiv Valea lui Mihai și Curtuișeni din județul Bihor. Probele speciale vor fi în formă de buclă, cu start și sosire pe raza localității Curtuișeni (în data de 10.06.2023, totalizând 280 de km de probe speciale), respectiv pe raza localității Horea (în data de 09.06.2023, totalizând 70 de km de probe speciale). Suprafața de rulare predominantă a traseului va fi constituită din nisip, ceea ce va crește considerabil spectaculozitatea întrecerii.
“BAJA SATU MARE 2023” este o demonstrație a pasiunii și determinării sportivilor și un eveniment de neratat pentru iubitorii de curse și aventură.

Ghid spectatori:
Pentru a-ți face experiența cât mai ușoară și distractivă, am pregătit locații destinate spectatorilor, patru pentru ziua de vineri și patru pentru ziua de sâmbătă.
Alege-ți locul preferat și asigură-te că nu ratezi niciun moment al acțiunii:
Vineri:
Locația 1 – https://maps.app.goo.gl/J5otV7e4haKCTNM28?g_st=iw
Locația 2 – https://maps.app.goo.gl/uzvQTqgXHoVNaJtLA?g_st=iw
Locația 3 – https://maps.app.goo.gl/pdSk2GH4Zvfta3FXA?g_st=iw
Locația 4 – https://maps.app.goo.gl/FriHaq8yoyQvptxE7?g_st=iw
Sâmbătă:
Locația 5 – https://maps.app.goo.gl/pdSk2GH4Zvfta3FXA?g_st=iw
Locația 6 – https://maps.app.goo.gl/FriHaq8yoyQvptxE7?g_st=iw
Locația 7 – https://maps.app.goo.gl/FUtCowNiKp8FUnud7?g_st=iw
Locația 8 – https://maps.app.goo.gl/xktxn2EFnE8VP71DA?g_st=iw