More

  Tenis de câmp : Un nou turneu internațional reușit, organizat la baza ”Match Point” din Satu Mare !

  Baza sportivă ”Match Point” , fosta Sănătatea, din Satu Mare a găzduit preț de o săptămână un nou turneu internațional de tenis de câmp. Am putea spune că reușita turneului ITF cu premii de 15000 dolari ce a avut loc în septembrie, primul organizat de acest rang la Satu Mare, i-a dat curaj lui  Călin Panas , iar acesta împreună cu Federația Română de Tenis a adus pe terenurile de la Match Point un turneu ITF pentru juniori.

  Peste 100 de jucători de tenis cu vârste între 15-18 ani au oferit meciuri spectaculoase la ALESIS CUP iar finalele s-au disputat vineri după amiază la masculin și sâmbătă dimineața la feminin..

  Am avut pe tabloul masculin și 18 români și tot atâtea sportive din România pe tabloul feminin. Printre ei și sătmărenii Daniel Kacos, Martin Funkenhauser și Vanessa Nocaci, cei trei fiind eliminați în primul tur.

  Au fost prezenți la Satu Mare la acest turneu juniori din Slovacia, Croația, Cehia, Franța, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Polonia, SUA, Germania, Serbia, Danemarca.

  În turneul masculin principalul favorit,  Kiss Antal Botond ( nr 483 ITF) a ajuns până în finală și după primul set câștigat lejer, 6-2 , se părea că nu va avea emoții în fața românului Radu Constantin ( favorit 30. Doar că sportivul ce se pregătește la Târgu Jiu la Academia lui Florin Mergea a întors finala și a câștigat următoarele două seturi, 6-2, 6-3. Și și-a trecut 30 de puncte ce-l urcă semnificativ în clasamentul ITF.

  La fete , principalele favorite Andreea Soare ( 618 ITF) din România și Olivia Cela-Polonia au părăsit competiția încă din primul tur iar în aceste condiții Ana Ioana Varisa ( favorită 4) a cucerit trofeul după un sec 6-0 , 6-0 în finală în fața Katerinei Koubova din Cehia. De altfel ultimul act a durat doar 52 de minute pentru Ana Ioana Varisa duelul din semifinale cu Gloria Pop fiind singurul câștigat cu emoții, cu set pierdut și apoi decis la tie-break: 7-6, 5-7 , 7-6 (8).

  La dublu masculin  , în finală perechea Mihnea Maftei- Călin Apostol a trecut de slovacii Paulovic Nikola- Filip Poklemba cu 7-5, 6-3. Iar la feminin slovacele Stella Cinkanikova- Timea Gross au trecut de Eva Iurina-Iana Semichina din Republica Moldova cu un dublu 6-4.

  ”Un turneu bine organizat pentru acest nivel , unul  extrem de important pentru acești tineri jucători. În primul rând că la Satu Mare am avut condiții foarte bune de indoor pentru această perioadă a anului când nu sunt multe turnee ITF de această categorie, cu terenuri în baloane bine încălzite și îngrijite. Câștigătorul  a luat 30 puncte ITF care-l ajută să intre pe tabloul principal la turneele viitoare și să urce în ierarhia internațională” ne-a spus la final Eugen Gănescu, arbitrul principal al turneului cel care e și unul dintre reprezentanții ITF în România.

  De altfel Eugen Gănescu va rămâne la Satu Mare până miercuri deoarece de sâmbătă a început o etapă a Campionatului Național la U 16 atât la feminin cât și la masculin. Finalele sunt programate pentru miercuri 13 decembrie 2023.

  Acesta a fost  ajutat de un arbitru francez, Herve Madramany și de Sabina Simionică o tânără aflată la primele turnee la care e delegată să oficieze ca arbitru.

  ”Mă bucur că toată lumea prezentă la acest turneu de juniori a fost mulțumită de condiții. Păcat că spectatorii nu pot veni în număr mare să se bucure de un tenis de calitate căci în incinta balonului nu sunt multe locuri. Ambiția mea e să aduc anul viitor și mai multe turnee internaționale. Unul cu premii de 25000 de dolari la masculin apoi câte unul de 15000 dolari la feminin și masculin. Plus să continuăm tradiția cu Trofeul Sătmarului, o competiție cu peste 50 de ediții la activ. ” ne-a spus Călin Panas , administratorul bazei Match Point și organizatorul principal al turneului.

                  

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE