More

    SONDAJ. Govor peste Cozma și PSD peste PNL la toate capitolele, în județ

    Candidatul PSD la președinția Consiliului Județean, Mircea Govor, este peste la toate capitolele față de contracandidatul său din partea PNL, Adrian Cozma. De asemenea, și PSD este peste PNL la toate capitolele fiind pe primul loc din partidele românești din județul Satu Mare. Acestea sunt concluziile care se desprind în urma sondajului de opinie realizat în perioada 3-8 aprilie pe raza județului, respectiv a municipiului Satu Mare. 
    Situația la nivel județean
    Potrivit sondajului făcut la nivelul județului Satu Mare, dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru Consiliul Județean, 26,6% dintre cei care spun sigur că vor merge la vot au precizat că ar vota cu PSD, în timp ce cu PNL ar vota cu aproape 10% mai puțin respondenți (17,1%). Cu UDMR ar vota 39,7% dintre respondenți.
    De asemenea, dacă duminica viitoare ar ar fi alegeri pentru președinția Consiliului Județean, 26,5% ar vota cu candidatul PSD, Mircea Govor, în timp ce cu candidatul PNL, Adrian Cozma, ar vota doar 19,9% dintre respondeți. În acest caz, pe primul loc se află Pataki Csaba (UDMR) cu 43,1% dintre respondenți.
    În acest caz, pentru sondaj a fost folosit un eșantion multi-stratificat compus din 903 locuitori ai județului Satu Mare și 18 rezidenți în județ.
    Situația la nivelul municipiului Satu Mare
    De asemenea, potrivi sondajului făcut la nivelul municipiului Satu Mare, dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru Consiliul Județean, 20,9% dintre respondenți au precizat că ar vota cu PSD, în timp ce cu PNL ar vota doar 13,6% dintre respondenți. Cu UDMR ar vota 44,6% dintre respondenți.
    De asemenea, dacă duminica viitoare ar ar fi alegeri pentru Consiliul Local al municipiului Satu Mare, pentru PSD ar vota 20.7% dintre respondenți, în timp ce pentru PNL ar vota doar 12,8%. UDMR ar obține un scor de 45,8%.
    În schimb, dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru Primăria municipiului Satu Mare, candidatul PSD, Radu Roca, ar obține un scor de 24%, surclasând candidatul PNL, Victor Cernea, care ar obține doar 6,4%. În acest caz, actualul primar, Gabor Kereskenyi, ar obține un scor de 57,4%.
    În acest caz, pentru sondaj a fost folosit un eșantion multi-stratificat compus din 539 locuitori ai municipiului Satu Mare și 18 rezidenți.
    Alte precizări
    De asemenea, mai trebuie făcute o serie de precizări în cazul acestui sondaj. În primul rând, că acest sondaj a fost făcut înainte ca mai mulți primari, viceprimari și consilieri locali să treacă de la PNL la PSD. Cu siguranță în acest caz diferențele ar fi fost și mai mari între PSD și PNL.
    De asemenea, mai trebuie precizat și faptul că la alegerile europarlamentare, cu alianța PSD-PNL ar vota 43,8% dintre respondenți, la nivelul județului, respectiv 37% la nivelul municipiului Satu Mare.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE