More

    Tragere la sorți pentru înlocuirea titularilor din trei circumscripții electorale din Satu Mare

    Titularii din trei circumscripții electorale din județul Satu Mare vor fi înlocuiți prin tragere la sorți într-o ședință publică ce va avea loc la sediul Tribunalului Satu Mare în data de 10 mai 2024, începând cu ora 09:00. Această decizie vine ca urmare a solicitării Biroului Electoral de Circumscripție județeană nr. 32 Satu Mare, referitoare la înlocuirea din motive de incompatibilitate a președintelui Biroului electoral de circumscripție comunală nr. 18 Călinești Oaș, a locțiitorului de la Biroul electoral de circumscripție orășenească nr. 6 Tășnad și a locțiitorului de la Biroul electoral de circumscripție comunală nr. 49 Sanislău.

    Conform prevederilor legale, în conformitate cu articolul 26 alineatul (5) din Legea nr. 115/2015 privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale și cu Regulamentul de organizare și funcționare a birourilor electorale adoptat prin Hotărârea nr. 1 din 20 martie 2024 a Biroului Electoral Central, procedura de înlocuire se va desfășura prin tragere la sorți într-o ședință publică.

    Astfel, în cadrul acestei ședințe, vor fi desemnați următorii titulari:

    • locțiitorul Biroului electoral de circumscripție orășenească nr. 6 Tășnad;
    • președintele Biroului electoral de circumscripție comunală nr. 18 Călinești Oaș;
    • locțiitorul Biroului electoral de circumscripție comunală nr. 49 Sanislău.

    Această acțiune are ca scop asigurarea bunei desfășurări a procesului electoral și respectarea prevederilor legale în ceea ce privește compunerea birourilor electorale.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE