Lalele, lalele, gustoasele mele, lalele!

0
453

Nu cred că e meloman în România să nu cunoască versurile șlagărului lansat de Luigi Ionescu. Cel cu Lalele, lalele… Iar originalul primei strofe arată cam așa…
”Lalele, lalele
Frumoasele mele lalele,
https://www.versuri.ro/w/ozw6
Cât îndrăgesc aceste flori
Cu chipul în multe culori!.”
Ei bine, imediat după 8 martie noul trend de pe tik tok a transformat versurile în ceva pus mai degrabă-n farfurie decât în vaze…
Noul trend de pe tik tok: Utilizatorii rețelei sociale testează petalele de lalele în fața camerei și își împărtășesc impresiile. Cu toate acestea, medicii avertizează însă asupra pericolelor,
Trendul a explodat după 8 martie, când multe femei au primit buchete de lalele cadou.
Știm că lalelele-s la putere acum și au mare trecere dar totuși suntem avertizați că acest trend este periculos, mai ales pentru persoanele alergice la polen. De asemenea, consumul de plante crude poate provoca gastrită și probleme cu pancreasul.
PS. Unele videoclipuri adună tot mai multe vizualizări, atrăgând tot mai mulți utilizatori în acest trend. Femeile prăjesc flori sau le mănâncă pur și simplu. Am zice că e mai sigur să încercați cu alte flori. Mai precis cu gem ori dulceață de…trandafiri. Nu cauzează daune și nici nu vă strică stomacul…
PS1.Experții avertizează că lalelele obișnuite nu sunt sigure pentru consum. Este și o veste bună pentru gurmanzi…doar petalele sunt comestibile, însă sunt folosite mai degrabă pentru decor, având o valoare gustativă semnificativă. În unele cazuri, petalele sunt înmuiate într-un sirop dulce.
PS2. Cele mai toxice substanțe se află în bulbii plantei. Cu toate acestea, rădăcinile de lalea erau consumate în trecut. Acest obicei era răspândit în Olanda în timpul celui de-al Doilea Război Mondial din cauza crizei alimentare. Chiar și celebra actriță Audrey Hepburn a supraviețuit doar datorită bulbilor de flori.