More

    Avem în derulare 72 de investiţii prin PNDL

    govor

    Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a făcut o serie de declaraţii extrem de interesante la emisiunea Ora Adevărului, difuzată luni seara de postul de televiziune Nord Vest TV. Mircea Govor a prezentat lista cu cele 72 de investiţii realizate prin PNDL la nivelul judeţului nostru. De asemenea, liderul PSD Satu Mare a prezentat, în premieră, o serie de informaţii legate de episodul înregistrărilor, precum şi de tentativele de compromitere venite din partea unor colegi de partid.

    Deputatul Petric şi-a făcut pe deplin datoria
    Liderul PSD Satu Mare a apreciat activitatea deputatului Octavian Petric. “La nivelul judeţului Satu Mare, activitatea parlamentarilor o poate măsura populaţia. Fiecare dintre ei a avut un colegiu în care a candidat. PSD îl are pe deputatul Octavian Petric în Colegiul nr.3 Codru. Pot să spun că Octavian Petric şi-a făcut pe deplin datoria, îndeplinindu-şi angajamentele luate faţă de alegători. De asemenea, a făcut foarte mult pentru judeţul Satu Mare. Aici mi-a dat o mână de ajutor. De câte ori erau probleme de rezolvat pentru judeţul Satu Mare şi mergeam la Bucureşti, îi rămâneau lui în sarcină pentru că eu nu puteam să fac naveta zilnic în Capitală. Petric şi-a făcut datoria în limita atribuţiilor şi a cadrului legal. Să nu uităm în ce lume trăim. Acum, a rezolva înseamnă aproape a face un trafic de influenţă. Nici nu mai ştii dacă spui bine că un parlamentar a rezolvat întrucât îl pui într-o situaţie destul de încurcată”, a declarat Govor.

    Supărat pe colegii care l-au înregistrat
    Mircea Govor a vorbit şi despre cât este de greu să conduci un partid puternic, făcând referiri şi la episodul înregistrărilor. “După primii doi ani, nu am mai vrut să candidez pentru că în timpul campaniei electorale la prezidenţiale, după cum ştiţi, a fost o şedinţă aşa, mai agitată. Nu m-am supărat nici pe lege, nici pe alegători, însă m-am supărat pe colegii care m-au înregistrat. Practic, prin acest lucru au încercat să-şi bată joc de partid, căci de mine, personal, n-au avut cum. N-am încălcat legea, dar au vrut să mă expună unui circ naţional. Într-o anumită măsură au şi reuşit, căci i-au avantajat pe adversarii noştri politici pe moment. Atunci am stat şi m-am gândit. Este foarte greu să conduci un partid, în care sunt oameni de tot felul. În fiecare partid, nu numai la noi. PSD este un partid puternic, bine structurat şi cu foarte mulţi oameni de valoare. La ora actuală, PSD are cei mai puternici politicieni. Nu e uşor să conduci un asemenea partid. Dacă ar fi uşor, l-ar conduce oricine. Să fii preşedintele unui partid ca PSD nu este la îndemâna oricui. Este atât o onoare, trebuie să recunosc acest lucru, dar este şi o responsabilitate foarte mare”, a spus Govor.

    Tentative de compromitere în faţa Rovanei Plumb
    Mircea Govor a explicat contextul în care s-a decis să candideze din nou la preşedinţia PSD Satu Mare. “După acel incident, a mai fost o discuţie la nivel naţional în partid. Fiind membru în Comitetul Executiv Naţional, particip la toate şedinţele, unde se discută toate problemele importante. S-a stabilit la un moment dat să se separe cele două funcţii, cea politică de cea administrativă. După ce am văzut că se umblă la tras tot felul de sfori, am decis să rămân doar în funcţia administrativă, să-i las pe cei care m-au înregistrat şi care vroiau, practic, să mă elimine. După aceea s-a revenit şi nu s-a mai introdus în statut această prevedere, pentru că, la nivel naţional, foarte mulţi dintre colegii noştri, în special cei din administraţia locală, nu au fost de acord. Au început pe urmă discuţiile pentru conferinţele judeţene. Când am văzut că discută unii-alţii, că pe un site din Satu Mare a apărut un fel de competiţie, am stabilit că orice competiţie trebuie să se desfăşoare într-un cadru statutar, iar cei care doresc funcţia să-şi depună candidatura la Conferinţa Judeţeană. După ce m-am consultat cu domnii Ponta, Dragnea şi Dolineaschi, mi-am depus candidatura pentru că toţi trei m-au îndemnat să mă înscriu în cursă. După ce a intervenit acea demisie neaşteptată a domnului Ponta, iar doamna Rovana Plumb a preluat partidul, nu m-am gândit să renunţ la candidatură. Am realizat în acel moment că începeau şi alţii să iasă la încălzire. La Comitetul Naţional, doamna Rovana Plumb mi-a spus că vine sâmbăta la Conferinţa Judeţeană. Mi-a reproşat că nu am invitat-o, însă i-am spus că l-am invitat pe preşedintele partidului, domnul Dragnea, căci eu tot aşa îl consideram preşedinte executiv, şi pe domnul Dolineaschi, căci încă nu ştiam că domnul Ponta va demisiona. Am un respect deosebit pentru doamna Rovana Plumb, e o femeie excepţională, e un ministru foarte bun, n-am avut dispute cu ea, dar probabil câţiva dintre colegii noştri de aici au avut grijă şi i-au transmis că eu sunt împotriva dânsei. N-am fost împotriva dânsei şi nici nu sunt pentru că la Consiliul Naţional pentru fiecare candidatură era necesară susţinere din teritoriu. Eu i-am transmis susţinerea din partea PSD Satu Mare în termenul stabilit. Însă câţiva colegi de aici din Satu Mare au avut grijă să-i transmită că am folosit diferite cuvinte la adresa dânsei şi sunt împotriva sa. Pentru mine domnul Dragnea este un om politic foarte puternic, de care PSD are mare nevoie. Aşa că nu puteam să sprijin pe altcineva decât pe el în acel moment. Înaintea numărării votului i-am spus doamnei ministru că o aşteptăm la Satu Mare şi că voi candida chiar dacă va câştiga alegerile şi-l voi învinge pe contracandidatul meu, care probabil acum se pregăteşte pentru asta, iar pe urmă vom vedea cum merg lucrurile în partid”, a arătat Govor.

    Concurenţă neloială cu plângeri penale
    Liderul PSD Satu Mare a prezentat şi modul în care unii colegi au încercat să-l lucreze pentru a-i lua locul. “Competiţiile din partid şi în special criteriile acestea de integritate care s-a dorit a se introduce în statut au creat o competiţie neloială chiar şi la Satu Mare. Au fost situaţii în care unii, dacă au o ocupaţie oarecare şi sunt în contact cu oamenii, un avocat de exemplu, umblă pe la colegii din partid încercând să-i determine să facă plângeri împotriva ta ca să poată să-ţi ia locul. O chestie mârşavă, o dovadă de lipsă de bun simţ. S-au creat tot felul de probleme de genul acesta. Sunt de părere că viaţa politică ar trebui să se desfăşoare pe un teren normal, nu prin astfel de mânării prin care încerci să atragi un politician în sfera penală pentru ca să-i iei locul în fruntea partidului. Am vrut să fac o conferinţă de presă, dar am renunţat pentru că n-am vrut să expun partidul. Anumite persoane au încercat şi cu mine să facă chestii de genul acesta, să folosească instituţiile de forţă ale statului ca să mă compromită şi să poată apoi să-mi ia locul. După chestia cu înregistrarea, am trecut şi peste acest moment. Mi s-a şi sugerat de către unii să fac pasul în spate, să las pe alţii mai tineri. Însă nu sunt un om atât de lipsit de experienţă şi atât de fricos. (…) Vizavi de înregistrare, am spus-o şi atunci clar că nu am făcut nimic ilegal. De altfel, s-a şi stabilit acest lucru. Dar, din punct de vedere colegial, este un gest mârşav”, a declarat Govor, adăugând că ştie cine a făcut înregistrarea respectivă.

    Listă lungă de investiţii
    Mircea Govor a prezentat lista investiţiilor aflate în derulare în judeţul Satu Mare. “La nivel judeţean, avem 72 de investiţii în derulare prin intermediul Ministerului Dezvoltării. Unele sunt realizate deja în proporţie de 17% până la 30%, fiind începute anul trecut. Altele sunt la început. Sper din suflet să le terminăm până anul viitor în iunie, iar schimbările să fie vizibile în fiecare localitate. Vorbesc de drumurile judeţene, pentru că la ora actuală sunt în derulare licitaţiile pentru lucrările de modernizare de pe DJ 195 Potău, DN 19F, DJ 195 C Pir – limită judeţul Bihor, DJ 196 Carei – Foieni, DJ 195C Ady Endre – Căuaş, limită judeţ Maramureş – Bârsău de Sus – limită judeţ Maramureş, DJ 193 Satu Mare- Amaţi- Ruşeni- Tătărăşti- Necopoi- Homorodu de Jos- Homorodu de Mijloc- Homorodu de Sus- Solduba- Hodişa- Socond. Pe acest ultim drum se va realiza ceea ce spuneam acum trei ani, unirea celor două părţi ale Codrului. Sper ca până în septembrie să fie finalizate licitaţiile pe toate aceste tronsoane. Mai departe urmează: DJ 108L Tăşnad – Cig – Eriu Sâncrai – Craidorolţ – Pişcari- Terebeşti – Gelu – Mădăras, DJ 108M: Tăşnad (DN 1F) – Santău – Chereuşa – Andrid – Dindeşti – Irina – Portiţa – Vezendiu – Tiream – Carei – Cămin – Lucăceni – Berveni – graniţa Ungaria, DJ 195 B Doba (DN 19)- Boghiş- Dacia – Moftinu Mare-Crişeni-Craidorolţ-Ţeghea-Mihăieni-Acâş – (DN 19A). Cei care umblă la Mănăstirea Ţeghea vor avea asfalt şi de la Acâş- Mihăieni şi de la Moftin- Craidorolţ. Lista mai cuprinde şi drumul judeţean Căpleni- Carei- Biserica Franciscană, Boghiş- Moftinu Mare- Crişeni, DJ 109H Turţ – Batarci, Doba- Boghiş- Dacia- Traian. Pentru Luna Şes s-a alocat diferenţa de bani pentru ca să poată funcţiona telescaunul şi pârtia, ca să putem schia la iarnă. Mai putem vorbi de reţelele de canalizare în Racşa, Târşolţ, Supur, Pomi, Bicău, Aciua, reţele de apă la Mărtineşti, Crucişor, Terebeşti”, a declarat Govor.

    Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a mai enumerat investiţiile din Negreşti, Tăşnad, Ardud. Drumul Careiului intră în modernizare, alocându-se 55 milioane lei, se modernizează toate străzile din Curtuiuş, străzile de pământ din municipiul Satu Mare, străzile Depozitelor, Diana, Digului. Se va finaliza primăria din Tăşnad. Pentru toate aceste investiţii în derulare au fost alocaţi bani de către Ministerul Dezvoltării, a specificat vicepreşedintele Govor. “Vor veni banii pentru dotarea Ambulatoriului de pe strada Gheorghe Lazăr şi dotarea cu aparatură a Spitalului Judeţean. La sfârşitul anului trecut s-au plătit arierate de 4,5 milioane de euro la Spitalul Judeţean, acuma se vor achita din nou cheltuielile cu medicamente şi cu toate cele necesare bunei desfăşurări a activităţii”, a adăugat Mircea Govor.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE