More  ”Caiete Silvane”, revista de cultură a Sălajului a ajuns la 100 de apariții

  - Advertisement -

  caiet

  Revista de cultură a județului Sălaj, ”Caiete Silvane”, editată de Centrul de Cultură Sălaj, cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj și al Primăriei Municipiului Zalău a ajuns la ceas aniversar, marcând 100 de apariții. Președintele Consiliului Județean Sălaj, Tiberiu Marc a ținut să felicite conducerea publicației pentru munca depusă și le-a înmânat o plachetă aniversară. Daniel Săuca, directorul Centrului de Cultură Sălaj și redactorul șef al publicației a precizat că ”Nu în ultimul rând, ţin să subliniez (e cazul, la numărul 100) colaborarea excepţională avută cu preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, dl. Tiberiu Marc. „Caiete Silvane” a ajuns aici şi datorită acestei colaborări, bazată pe încredere şi respect reciproc, colaborare la care s-a alăturat şi dl. Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău. Le mulţumesc pentru sprijin şi îi asigur în continuare de respectul meu. Mulţumiri adresez şi colegilor mei, Viorel Mureşan, Daniel Hoblea, Marin Pop, Ileana Petrean-Păuşan, Viorel Tăutan, Marcel Lucaciu, Carmen Ardelean, Imelda Chinţa, Györfi – Deák György şi Marius Soare, tuturor colaboratorilor şi prietenilor revistei. Împreună, ca şi până acum, putem merge mai departe!”.
  Președintele Consiliului Județean Sălaj, Tiberiu Marc, a precizat la rândul său că ”Am avut şi am încredere în proiectul Caiete Silvane, în cei care îi dau viaţă. Revista Caiete Silvane, iată, a ajuns la numărul 100, un moment fast, atât pentru Consiliul Judeţean Sălaj – care a susţinut de la primul număr al noii serii apariţia revistei -, cât şi pentru toate celelalte instituţii judeţene implicate. Revista a rezistat testelor de rupere, întărindu-se, devenind o instituţie culturală a Sălajului, un nume care a atras nume importante ale literaturii române contemporane, un nume de care se vorbeşte tot mai mult în ţară.
  Revista şi editura Caiete Silvane reprezintă avangarda culturii instituţionale din Sălaj, de care merită să avem grijă în continuare, să le dezvoltăm, împreună cu toţi cei care cred şi susţin demersurile noastre. Îi felicit pe toţi membrii redacţiei şi colaboratorii revistei Caiete Silvane, asigurându-i, şi pe această cale, de sprijinul şi respectul meu. La Mulţi Ani!” De asemenea, primarul municipiului Zalău, Radu Căpâlnașiu a avut și el cuvinte de apreciere spunând că ”Numărul 100 al revistei de cultură Caiete Silvane ajunge la publicul lui, deja un public fidel al cărui interes a încurajat echipa redacţională să meargă mai departe. Este un moment de sărbătoare a perseverenţei şi a dorinţei de a oferi altceva, pe care îl dedicăm unui grup de oameni care nu au renunţat. Felicitări fiecărui membru în parte din echipa Caiete Silvane şi aprecieri pentru interesul faţă de cultură şi pentru generozitatea de a da mai departe!”.

  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts