More


  Cartea şi criza în România anului 2013

  - Advertisement -

  cartea

  Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Satu Mare a organizat, sâmbătă, o întâlnire a fondatorului editurii Nemira, cunoscutul jurnalist, editor, scriitor şi dramaturg Valentin Nicolau, cu iubitorii de carte din judeţ. Manifestarea a avut ca temă “Cartea şi criza în România anului 2013” şi pe lângă Valentin Nicolau au mai participat directorul instituţiei organizatoare, George Vulturescu, directorul Teatrului de Nord, Andrei Mihalache, şi alţi iubitori de cultură.
  După o scurtă prezentare făcută de Andrei Mihalache, a luat cuvântul George Vulturescu care a spus despre oaspetele de sâmbătă al sătmărenilor că este poate cel mai incisiv gazetar împotriva actualului preşedinte Traian Băsescu. De asemenea, a mai spus despre Valentin Nicolau că nu scrie nimic înainte de a şti ce s-a mai scris despre un anume subiect şi că prezenţa sa la Satu Mare este binevenită pentru iubitorii de cultură din judeţ, arătându-şi mâhnirea că la întâlnire au fost prezenţi prea puţini sătmăreni.
  La rândul său, Valentin Nicolau şi-a adus aminte despre primele sale contacte cu judeţul Satu Mare când, după ce a terminat facultatea, a fost repartizat la Negreşti Oaş. “Primul lucru pe care l-am văzut la Negreşti Oaş a fost un afiş al unui spectacol de teatru”, a afirmat Nicolau. De asemenea, a mai vorbit despre greutăţile cu care se confruntă cartea românească într-o ţară măcinată de criză în care oamenii, apăsaţi de grijile de zi cu zi, citesc din ce în ce mai puţin.
  Tot cu această ocazie au mai fost lansate şi şapte cărţi editate de editura Nemira avându-i ca autori pe Eugenia Barba, George Banu, Paull Allain, Peter Brook, Richard Wagner şi Jean Rotrou.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img