More

  Cum comentaţi acordarea titlului de “Cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare” episcopului Iustin Sigheteanu?

  Marius Cozma, 34 de ani, inginer: “Mi se pare o decizie înţeleaptă dacă luăm în calcul multitudinea de vizite pe care le-a făcut episcopul în Satu Mare în ultima vreme şi pentru activitatea sa ecumenică. Chiar dacă este doar un titlu onorific, eu consider că îl merită.”

  Dorin Sava, 26 de ani, agent comercial: “Eu nu sunt o persoană foarte bisericoasă, dar nu văd nimic rău în faptul că i s-a acordat acest titlu unui episcop. Tot mai bine aşa decât să îi fie dat unui om care azi este mare şi mâine nu mai ştie nimeni nimic de el.”

  Alexandra Pop, 38 de ani, vânzătoare: “Este foarte bine. Eu cred că episcopul Iustin Sigheteanu merită această distincţie din partea Primăriei Satu Mare şi este foarte bine că cineva s-a gândit la acest lucru. Însă astfel de titluri ar trebui acordate şi altor personalităţi, nu numai celor din cadrul Bisericii.”

  Attila Erdei, 46 de ani, şofer: “Nu este prea mult de comentat. A fost o decizie luată de conducerea Primăriei Satu Mare, a fost acordat titlul şi cu asta s-a terminat. Nu sunt nici pentru, nici impotrivă.”

  Vasile Surducan, 41 de ani, muncitor: “Părerea mea e că este foarte bine că i s-a acordat acest titlu episcopului Iustin. Poate că în acest fel o să-l facă pe episcop să aibă şi mai multă grijă de credincioşii din Satu Mare.”

  Ildiko Szabo, 31 de ani, coafeză: Nu sunt de religie ortodoxă însă am văzut că în ultima perioadă episcopul s-a implicat destul de mult în bunul mers al lucrurilor în Satu Mare. Cu siguranţă merită acest titlu.”

  Nicolae Varga, 67 de ani, pensionar: De mult trebuia să facem lucrul acesta. Iustin Sigheteanul este un om sfânt, un român adevărat şi a arătat de foarte multe ori că îi pasă de soarta oraşului şi judeţului nostru. Felicit Primăria Satu Mare şi pe primarul Dorel Coica pentru această iniţiativă.”

  Sorin Botoş, 38 de ani, zugrav: “Sunt de părere că s-a procedat corect pentru că în ultima vreme episcopul Iustin a venit foarte des la Satu Mare. Cred că tot din două în două săptămâni a făcut câte o slujbă la Satu Mare sau în judeţ. Pentru tot ceea ce face, cred că merita această distincţie.”

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE