More  Cum comentaţi prestaţia României la Eurovision?

  Şerban Dragoş, 44 de ani, muncitor: “Nu sunt surprins deloc de locul 13 ocupat de România la Eurovisionul din acest an. Mai ales că nu a fost o piesă pe măsura aşteptării. Încă nu suntem atât de bine pregătiţi ca să câştigăm Eurovisionul, iar piesa nu a fost cine ştie ce.”

  Irina Stancu, 35 de ani, vânzătoare: “Nu mi-am făcut deloc iluzii la faptul că ţara noastră ar putea câştiga Eurovisionul pentru că piesa nu a fost pe gustul publicului european. Şi nu ştiu de ce ne-am îmbătat cu apă rece că putem ajunge în primii 10, mai ales că în semifinale am fost în primii cinci.”

  Adrian Zaha, 32 de ani, informatician: “M-a surprins faptul că piesa prezentată de români nu a primit voturi din Italia şi Spania, unde sunt mulţi români, aşa cum se întâmpla în anii precedenţi. Din aceste ţări luam câte opt sau zece puncte, acuma nu am luat aproape nimic. Nici măcar Moldova nu ne-a dat 12 puncte, aşa cum se întâmpla până acum. Asta explică poziţia din clasament a României.”
  Zoltan Nagy, 34 de ani, şofer: “Nu am urmărit concursul pentru că nu m-a interesat. Nici măcar nu ştiu ce loc a ocupat România la Eurovision. Eu sunt de părere că acesta este un concurs mult prea greu pentru a putea fi câştigat de români. Sunt acolo ţări cu experienţă care fac legea şi, din ce am înţeles eu, se votează între ele, astfel că ţările mici nu au şanse.”

  Ştefan Stan, 40 de ani, şomer: “După părerea mea, iar am dat cu bâta-n baltă. Nu se poate ca în clasamentul general să te întreacă Ungaria, cu o piesă în limba maghiară, şi care a primit din partea Germaniei 12 puncte. Ca să nu mai vorbim de Moldova, care pe merit s-a clasat în faţa României.”

  Laurenţiu Mitea, 25 de ani, student: “Deşi artistul care a reprezentat România este foarte bun, cu o voce deosebită, piesa prezentată nu a fost una pentru Eurovision. Însă, nu cred că alţii ar fi făcut mai multe. De exemplu, dacă ar fi mers Inna nu cred că ar fi ajuns mai sus, mai ales că are mari probleme când cântă live.”
  Violeta Barbu, 42 de ani, casnică: “Nu m-am uitat la concursul Eurovision pentru că nu mi-a plăcut piesa. Poate că trebuia să trimitem altă piesă. Cred că la competiţia de anul viitor va trebui să trimitem nişte artişti consacraţi care să ştie să facă şi show.”

  Zoltan Szekely, 33 de ani, mecanic auto: “Într-un fel am avut ceva speranţe după semifinala a doua, că vom reuşi să ne clasăm măcar în primii zece. Dar n-a fost să fie, aşa că trebuie să ne mulţumim cu locul 13, un loc mai bun ca cel de anul trecut. Şi nu cred că ar trebui să acuzăm votul geopolitic, întrucât Danemarca a primit voturi maxime şi din fostele ţări iugoslave.”

  Radu Muntean, 30 de ani, agent comercial: “Am avut alte probleme mai importante decât să urmăresc concursul Eurovision. Sincer să fiu, am avut mare noroc că am reuşit să trecem de semifinale, mai ales că piesa nu a fost una care să câştige concursul. Din păcate, la noi în ţară sunt foarte multe interese ca un anumit cântăreţ să câştige selecţia naţională.”

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE