More


  Expoziţie caritabilă pentru ajutorarea artistei Iulia Olar

  - Advertisement -

  expozitie

  La Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Satu Mare s-a desfăşurat, miercuri, o expoziţie caritabilă pentru ajutorarea artistei Iulia Olar, bolnavă de cancer. La vernisaj au participat viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, conducerea CJCPCT Satu Mare, formată din directorul Felician Pop, directorul artistic Petrică Mureşan şi directorul de programe, Nagy Orban, reprezentanta Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) Satu Mare, Mihaela Pastor, prieteni ai artistei, alţi iubitori de cultură din judeţ.

  Viceprimarul Radu Roca a declarat că doar împreună pot fi ajutaţi cei care se află în suferinţă, cum este cazul Iuliei Olar, care, pentru tratarea cancerului, are nevoie de un medicament ce costă 4.500 de euro. La rândul său, Felician Pop a declarat că se bucură de faptul că foarte mulţi artişti au asistat la ultimul vernisaj, desfăşurat în vechiul sediu al Centrului de Creaţie, prin care se doreşte ajutorarea Iuliei Olar. Totodată, a mulţumit elevilor din clasa a XII-a, diriginte Cornelia Bălan Pop, de la Colegiul Tehnic “Traian Vuia”, care au strâns bani pentru Iulia Olar.

  În cadrul acestei expoziţii, 15 artişti din cadrul Asociaţiei Artiştilor Plastici (AAP) Satu Mare, ai UAP Satu Mare şi ai Asociaţiei Culturale “Sătmărenii” şi-au expus lucrările pentru a fi donate, iar sumele obţinute urmează a fi oferite artistei în contul bancar, pe numele soţului Iuliei – Balogh Francisc Edmund – Banca ING Contul RO29INGB0000999903586576 (pentru depuneri din România) plus SWIFT: INGBROBU (pentru depuneri din străinătate). Programul artistic al manifestării a fost susţinut de tinerii artişti George Negrea şi Abel Varga.

  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img