More  “Ne-am pierdut timpul atâţia ani, nimeni nu ne-a băgat în seamă”

  - Advertisement -

  marian

  În stilul deja consacrat, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor, Mircea Marian, s-a plâns că pensionarii nu sunt “băgaţi în seamă” de către autorităţi. Afirmaţia a fost făcută în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. Mai mult, preşedintele Mircea Marian a precizat că s-a plâns şi forurilor centrale reprezentative pentru vârstnici vizavi de situaţia de la Satu Mare. Prezenţi la şedinţă, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, şi directorul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Satu Mare, Eugenia Sabou, l-au contrazis pe liderul pensionarilor, prezentându-i acestuia o serie de demersuri concrete pentru sprijinirea pensionarilor. Mircea Marian a dat-o la întors, precizând că foştii reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale nu i-au sprijinit.

  Armată de specialişti, trasă pe linie moartă
  Preşedintele Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor, Mircea Marian, a atacat maniera în care autorităţile îi tratează pe pensionarii sătmăreni. De asemenea, acesta a precizat că deşi asociaţia “deţine o armată de profesionişti de marcă”, observaţiile lor nu au fost “băgate în seamă de autorităţi”. “Ne-am pierdut timpul atâţia ani. Primăria nu ne-a chemat niciodată să ne spunem concluziile noastre. Am avut acele grupuri de pensionari, profesionişti de marcă, care au controlat o serie de lucrări în municipiu. Referatele noastre nu au fost băgate în seamă. După trei luni am renunţat. Noi, pensionarii, suntem cei mai mari voluntari ai acestui judeţ, dar nimeni nu ne vrea”, a declarat Mircea Marian. Acesta a mai precizat că judeţul Satu Mare ar fi singurul din ţară în care asociaţiile pensionarilor şi ale vârstnicilor nu deţin niciun sediu propriu, respectiv un centru de zi.
  Preşedintele Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, colonelul (r) Mircea Blideran, i s-a plâns subprefectului Cristian Sasu că nu li se acceptă formularele privind donarea a 2% din veniturile lor. “Aş vrea să ştiu de ce nu ni se acceptă şi nouă formularele prin care să donăm cei 2% din pensie”, a acuzat Mircea Blideran. Subprefectul Sasu a precizat că va face demersurile necesare pentru a face lumină în acest caz.

  Răspuns la întrebările lui Mircea Marian
  Viceprimarul Radu Roca l-a contrazis pe liderul pensionarilor sătmăreni, precizând că actuala administraţie locală i-a răspuns mereu favorabil la toate solicitările. Mai mult, după inventarierea tuturor spaţiilor aflate în proprietatea municipiului Satu Mare se va încerca identificarea unor spaţii în vederea asigurării unui sediu pentru Asociaţia Judeţeană a Pensionarilor cât şi a unui centru de zi. Mai mult, viceprimarul Roca l-a asigurat pe Mircea Marian că se lucrează şi la proiectul privind acordarea unor facilităţi în favoarea pensionarilor pe mijloacele publice de transport în comun. Pentru că liderul pensionarilor s-a arătat sceptic vizavi de garanţiile oferite de edil, a intervenit şi directorul Casei Judeţene de Pensii, Eugenia Sabou, care a confirmat existenţa procedurilor privind acordarea unor facilităţi pentru pensionari pe liniile de transport public local. Până la urmă Mircea Marian s-a dat bătut, punând totul pe seama lipsei de comunicare.

  Ciprian Bâtea

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts