More


  Noi condiţii pentru repartizarea locuinţelor sociale

  - Advertisement -

  primaria-municipiului-zalau

  Primăria Zalău a modificat, printr-un proiect de hotărâre aprobat de către consilierii locali, criteriile de acordare a locuinţelor sociale existente în fondul locativ. Astfel, potrivit proiectului de hotărâre, pot primi locuinţe sociale persoanele şi familiile evacuate sau care urmează să fie evacuate din locuinţele retrocedate foştilor proprietari, tineri cu vârste de până la 35 de ani, tineri proveniţi din instituţii de ocrotire socială şi care au împlinit vârsta de 18 ani, invalizi şi persoane cu handicap, pensionari, veterani şi văduve de război, eroi ai Revoluţiei din 1989, persoane care şi-au pierdut locuinţele în catastrofe naturale sau accidente, dar şi alte cazuri speciale.

  Solicitanţii acestor imobile trebuie să îndeplinească şi o condiţie referitoare la venit, adică să nu aibă un venit mediu lunar net pe persoană peste nivelul câştigului salarial mediu net lunar pe economie. Conform noilor criterii de departajare în acordarea unei astfel de locuinţe, cele mai mari şanse le au cei care locuiesc într-un spaţiu locativ mic (se acordă 5 puncte în cazul celor care au mai puţin de 5 mp spaţiu/persoană). Dacă în acel spaţiu locuieşte şi o altă familie, mai primesc un punct, iar pentru fiecare copil din familie se mai acordă câte un punct. La criteriul privind starea civilă, cel mai mare punctaj, 4 puncte, se acordă familiilor monoparentale, iar la cel referitor la sănătate, maximul este de 5 puncte şi se acordă persoanelor încadrate în gradul I de handicap sau invaliditate.
  La capitolul venituri, cel mai bine se punctează un câştig cuprins între 300 şi 450 de lei, în timp ce dacă ambii soţi au loc de muncă se acordă alte 5 puncte. Contează la dosar şi dacă solicitantul se află într-o situaţie de risc social, cele mai multe puncte, 5, acordându-se pentru victimele violenţei domestice. Ultimul criteriu este cel al vechimii cererii, maximul posibil de puncte fiind 2,5, care se acordă pentru cei ce aşteaptă de mai bine de cinci ani să primească o locuinţă socială.
  Tot în cadrul şedinţei, consilierii au aprobat şi criteriile care scad punctele solicitanţilor. Astfel, aceştia pierd 6 puncte dacă au mai stat într-o locuinţă socială şi au cauzat stricăciuni locuinţei sau clădirii respective. Alte 6 puncte pierd dacă au avut un comportament care a făcut imposibilă convieţuirea sau a împiedicat folosirea normală a locuinţei şi încă 6 dacă nu au respectat clauzele contractuale.

   Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img