More  Petrolul Ploiești , prima finalistă a Cupei României

  - Advertisement -

  petrolul

  Oțelul Galați s-a impus cu 2-1 la Ploiești, în returul semifinalei Cupei României, însă victoria n-a avut nicio importanță. Petrolul s-a calificat în finală datorită victoriei cu 3-0 din meciul tur de la Galați.
  Gălățenii erau conștienți că trebuie să pună presiune pe poarta adversă încă din start pentru a avea timp să recupereze diferența de trei goluri înregistrată în meciul tur, astfel că primele minute au fost de foc în careul Petrolului. Iar în minutul 8 Oțelul a și dat lovitura, prin golul marcat de Gabi Paraschiv cu un șut în diagonală din lateral stânga. Ceea ce părea a fi o alergătură permanentă a gălățenilor după golurile care să readucă formația de pe Dunăre cu șanse la calificarea în finală, s-a transformat rapid într-un joc pe contre, dar fără realizări.
  Cosmin Contra și-a trezit elevii cu indicații transmise în permanență de pe margine, iar petroliștii au echilibrat jocul și chiar au început să preseze tot mai amenințător în ultimul sfert de oră al primei reprize.
  Văzând că echipa sa nu se poate juca așa ușor cu șansa, Cos­min Contra a scos la iveală piesele grele la pauză, Bokila și Boudjemaa fiind trimiși în teren. Mutarea s-a dovedit una extrem de inspirată, Bokila fiind cel care a adus liniștea în tabăra ploieștenilor după ce a marcat pentru 1-1 în minutul 56.
  Din acel moment, speranțele și forța oțelarilor au scăzut tot mai vizibil, în timp ce Petrolul s-a instalat cu toate tunurile la cârma jocului. Cu 20 de minute înainte de final, Gheorghe Grozav putea să închidă de tot meciul însă a ratat incredibil după ce a scăpat singur în careu.
  Finalul de meci a adus un nou gol pentru Oțelul, în urma unui penalty acordat în minutul 90, dar reușita lui Laurențiu Iorga de la punctul cu var a contat doar pentru palmares. Oțelul s-a impus în a doua semifinală a Cupei României, din deplasare de la Ploiești, însă nu a obținut și biletele pentru finală.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts