More  Primarul Zalăului, invitat la Zilele Zalăului în Chicago

  primar

  Primarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnaşiu, a decis să accepte invitaţia făcută de zălăuanii din Chicago şi va merge, pe cheltuiala bugetului local, la sărbătoarea zălăuanilor din oraşul american, ajunsă anul acesta la a X-a ediţie. Căpîlnaşiu va fi însoţit de consilierul local Rodica Pop Seling, dar şi de alţi artişti sălăjeni. Evenimentul are loc în cursul lunii iulie, însă aprobarea cheltuielilor cu deplasarea în SUA a fost supusă votului consilierilor locali în şedinţa de luni, 20 mai. Românii din Chicago, mai precis zălăuanii, s-au constituit într-o asociaţie, Fundaţia „Zălăuani la Chicago”, prin care organizează evenimente ce promovează cultura şi tradiţiile româneşti.

  Zilele Zalăului la Chicago este o sărbătoare ce reuneşte, an de an, aproximativ 400 de participanţi – zălăuanii plecaţi peste Ocean, împreună cu familiile şi cu prietenii lor – şi se desfăşoară ca o petrecere în aer liber, de la care nu lipsesc ceaunul cu bogracs şi alte bunătăţi făcute după reţete de acasă, dar nici muzica românească, de multe ori cântată chiar de artişti zălăuani ajunşi în SUA. În 2011, spre exemplu, atmosfera a fost întreţinută de orchestra condusă de Mitică Grigoruţ, fratele maestrului dirijor Grigore Grigoruţ.
  Anul acesta, în invitaţia transmisă Primăriei, zălăuanii din Chicago îşi exprimă dorinţa de a-i avea acolo, la sărbătoarea din acest an, pe mai mulţi artişti din Zalău, precum actorul Cosmin Seleşi, vărul Săndel, naista Oana Lianu sau interpretul de muzică populară Vasile Coca.
  La evenimentul din acest an şi-au confirmat prezenţa actorul Cosmin Seleşi şi soliştii de muzică populară Vasile Coca, Vlad Fărcaş şi Ghiţă Olaru.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE