More  Alba-neagra cu Samfest Rock şi Samfest Jazz

  samfest-jazz

  Supăraţi la culme, conducerea Centrului Cultural G.M. Zamfirescu a decretat, prin intermediul unui comunicat de presă, că festivalurile Samfest Jazz şi Samfest Rock au fost, nici mai mult nici mai puţin, decât anulate. Poziţia instituţiei conduse de Gheorghe Molnar a lovit ca un fulger în Primăria Satu Mare, viceprimarul Marcela Papici neputându-şi ascunde indignarea faţă de decizia unilaterală a conducerii Centrului Cultural G.M. Zamfirescu, cu atât mai mult cu cât centrul se află în subordinea administraţiei locale, gestionând într-o proporţie covârşitoare fonduri publice. Spre liniştea iubitorilor de muzică jazz şi rock, viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, a dat asigurări că, începând de săptămâna viitoare, vor avea loc schimbări majore. Cel mai probabil se va reveni asupra deciziei de anulare a celor două evenimente.

  După ce consilierii UDMR s-au opus alocării unei sume de 140.000 de lei pentru organizarea festivalurilor Samfest Jazz şi Samfest Rock, conducerea Centrului Cultural G.M. Zamfirescu a reacţionat unilateral, declarând că festivalurile Samfest Jazz şi Samfest Rock au fost anulate. Şi toate acestea fără să se consulte cu viceprimarul Marcela Papici, care are în portofoliul său şi cultura sătmăreană. ”Festivalurile Samfest Jazz şi Samfest Rock au avut loc în fiecare vară începând cu anul 2005, Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu” fiind principalul organizator al acestor evenimente. Vă informăm că în urma şedinţei Consiliului Local Satu Mare, Festivalurile Samfest Jazz şi Samfest Rock au fost anulate în urma deciziei consilierilor locali de a nu acorda finanţarea solicitată. Pe această cale vă mulţumim tuturor pentru interesul cu care aţi urmărit Samfest Jazz şi Samfest Rock în aceşti opt ani, pentru ajutorul dumneavoastră, pentru prezenţa, susţinerea şi încrederea pe care ne-aţi acordat-o”, se arată în comunicatul de presă remis de Centrul Cultural G.M.Zamfirescu.

  Unul dintre consilierii UDMR care s-a opus finanţării celor două evenimente a fost Gergely Butka. Acesta a precizat că nu este de acord cu finanţarea masivă a unor evenimente de nişă, care adună, în opinia consilierului Butka “200 de oameni”. Conform acestuia, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu ar trebui să organizeze evenimente care să adune mai mulţi oameni şi care să promoveze mai bine imaginea municipiului Satu Mare la nivel naţional. De asemenea, i se reproşează conducerii Centrului şi inerţia în ceea ce priveşte atragerea de sponsorizări, fiind acuzat faptul că Centrul G.M. Zamfirescu se axează doar pe fondurile publice.

  Contactată telefonic pentru a comenta decizia conducerii Centrului Cultural G.M. Zamfirescu, viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, a rămas stupefiată. “Primăria a prevăzut finanţarea celor două evenimente, respectiv Samfest Rock şi Samfest Jazz, cu 140.000 de lei. Nu este niciun secret că UDMR a cerut în comisia de buget să nu se aloce aceste fonduri. Mă miră comunicatul Centrului Cultural G.M. Zamfirescu. Directorul Centrului, Gheorghe Molnar, îşi asumă ceea ce declară. Pe mine, care am în subordine Centrul G.M. Zamfirescu, nu m-a consultat nimeni. Poate au vorbit cu alte persoane din conducerea Primăriei Satu Mare. Eu, viceprimarul Marcela Papici, sunt şocată. Am să dau câteva telefoane, iar de luni, fiţi siguri, lucrurile se vor schimba. Samfest Rock şi Samfest Jazz trebuie să aibă loc şi în acest an”, a declarat viceprimarul Marcela Papici.

  Ciprian Bâtea

   

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE