More    Bucate tradiționale, haine și pălinca de Zalău, în expoziție

    Consiliul Județean Cluj, împreună cu Asociaţia Produs de Cluj și Primăria municipiului Zalău, au organizat, pe platoul de marmură din fața Prefecturii Sălaj,  în perioada 7-9 iunie 2013,  o nouă ediţie a Târgului Produs de Cluj. La această ediţie a târgului au participat circa 80 de expozanţi clujeni dar şi producători din judeţul Sălaj, care au comercializat miere de albine, siropuri naturale, ulei presat la rece, lactate, făină şi pâine de casă, icoane pe sticlă, bijuterii din cupru, produse din piele prelucrată şi lemn, ceramică şi costume populare, precum şi diverşi producători de legume, fructe şi flori şi mici producători de carne şi produse din carne.

    Un produs tradiţional local, vedetă a târgului, a reprezentat-o celebra ţuică de Zalău, cei interesaţi putând s-o achiziţioneze la preţ de producător. De asemenea, în cadrul târgului au evoluat numeroase ansambluri folclorice şi interpreţi de muzică populară renumiţi, atât din Cluj cât şi din zona Sălajului. Nu în ultimul rând, printre momentele de atracţie s-au numărat reprezentaţii de teatru de păpuşi precum şi ateliere de sculp-tură în fructe şi legume, special gândite pentru amuzamentul celor mici. Astfel, copiii au putut să participe sâmbătă, între orele 13.00 şi 15.00, la un atelier de sculptură în fructe şi legume, iar duminică, 9 iunie 2013, între orele 12.30 şi 13.30, la spectacolul cu piesa ”Croitoraşul cel isteţ” susţinut de către Teatrul de Păpuşi Puck.

    În acelaşi timp, cei mici au avut ocazia, pe parcursul întregii manifestări, să se joace în parcul de distracţii special amenajat în acest scop, iar vizitatorii au avut posibilitatea să participe la tombola organizată în cadrul târgului, având şansa să câştige premii în diverse produse. ”Ne bucurăm că am reuşit să ajungem, în premieră, în municipiul de la poalele Meseşului. Invit pe această cale toţi sălăjenii să profite de oportunitatea pe care Consiliul Judeţean Cluj şi Asociaţia Produs de Cluj le-o oferă, aceea de a degusta şi achiziţiona direct de la producători, la preţuri rezonabile, produse de cea mai bună calitate. În acelaşi timp, sper ca un număr cât mai mare de locuitori ai Zalăului dar şi ai întregului judeţ să aleagă să îşi petreacă în mod plăcut acest sfârşit de săptămână, bucurându-se de un adevărat regal de muzică şi dansuri populare oferite de cei mai reprezentativi interpreţi şi cele mai valoroase ansambluri ale judeţelor Cluj şi Sălaj”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE