More  Cantină nouă şi modernă la Finanţe

  - Advertisement -

  cantina-finante

  O cantină nouă şi modernă amenajată recent în sediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Satu Mare a fost inaugurată ieri. La eveniment au fost prezenţi directorul instituţiei, Ioan Mircea Ardelean, administratorul firmei care se ocupă de această cantină, Mircea Pop, precum şi o parte dintre angajaţii Finanţelor sătmărene.

  Noua cantină dispune de 60 de locuri
  Înainte de tăierea panglicii inaugurale, directorul DGFP, Ioan Mircea Ardelean, a afirmat că după mai bine de o lună de zile localul din incinta sediului Finanţelor sătmărene este redeschis. “În data de 7 mai am semnat un contract cu firma care va administra această cantină pe o durată de 5 ani, şi după o lună de zile localul a fost redeschis în condiţii civilizate. Noua cantină dispune de 60 de locuri, sală pentru cafea şi fumători, precum şi sală de protocol. Îl felicit pe noul administrator, îi doresc mult succes şi să ne servească cu cele mai bune mâncăruri la cele mai mici preţuri”, a spus directorul DGFP, după care a fost tăiată panglica inaugurală împreună cu noul administrator.

  La rândul său, Mircea Pop a precizat că deschiderea în condiţii civilizate a localului din incinta Finanţelor sătmărene a fost o provocare pentru că aici vor lua masa atât angajaţii instituţiei, cât şi cei care vor trece pe aici. “Îi aşteptăm pe toţi sătmărenii să ne viziteze. Zilnic vom avea pregătite câte 10-12 feluri de mâncare, vom avea mic dejun, mâncăruri pentru vegetarieni precum şi mâncăruri de post”, a mai spus administratorul localului. Primul care a servit masa în noua cantină renovată a fost chiar Mircea Ardelean.

  Fiscul sătmărean, locul 8 după primele 5 luni
  Profitând de acest moment, directorul DGFP a făcut cunoscut faptul că pe luna mai planul de încasări a fost realizat în proporţie de 82%, însă pe primele cinci luni ale acestui an, planul a fost depăşit cu circa 2 procente (circa 6 milioane de lei), Finanţele sătmărene fiind pe locul 8 pe ţară. “În luna în curs încercăm să recuperăm decalajul din luna mai şi sperăm să ne realizăm planul”, a mai spus Ardelean.

  De asemenea, tot în primele cinci luni ale acestui an au scăzut destul de mult arieratele, de la 144 de milioane lei la 1 ianuarie 2013, la 102 milioane de lei la finele lunii mai. Finanţele au recuperat astfel circa 42 de milioane de lei din datoriile pe care le avea de primit de la contribuabili.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts