More  Cinci sătmăreni au ajuns la UPU intoxicaţi cu ciuperci

  Cinci sătmăreni, toţi adulţi, au ajuns în acest week-end la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, fiind intoxicaţi cu ciuperci. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean, Constantin Demian, unul dintre aceştia a necesitat internare în spital, alte trei persoane fiind chiar şi în cursul zilei de ieri sub tratament şi supraveghere în cadrul UPU, în timp ce a cincea persoană a fost lăsată acasă după primele îngrijiri medicale.

  De asemenea, tot în acest sfârşit de săptămână, la UPU s-au mai prezentat şi 32 de sătmăreni înţepaţi de căpuşe, fiind înregistrat astfel recordul acestui an la acest capitol. Sâmbătă, în jurul orei 18.00, la UPU a fost adus un bărbat aflat în stare avansată de ebrietate având o plagă la nivelul mâinii drepte. Bărbatul a pretins că a fost muşcat de un şarpe în apropierea locuinţei sale. Pacientul, aflat în stare avansată de ebrietate, logoreic şi confuz în exprimare, a refuzat consultul medical şi a părăsit UPU fără acordul personalului medical.

  În total, la finalul de săptămână care tocmai a trecut, la UPU Satu Mare au primit asistenţă medicală 456 persoane din care 98 au fost copii.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE