More  Destăinuiri la modul „President”

  - Advertisement -

  president

  Am auzit pentru prima dată vorbindu-se de Complexul turistic „President” din Băile Felix în anul în care tocmai fusese dat în folosinţă noul corp de clădire al hotelului şi, atras de piscina interioară, care după spusele cunoscuţilor aducea ceva nou pentru şi în staţiune, mă aflam cu familia în descoperirea „comorii pierdute”. Nu mică ne-a fost mirarea când intrând în incintă am descoperit un nou mod de a practica şi gândi turismul. De la muzica ambientală, alternată cu şlagăre armonios redate pe posturile de amplificare ale complexului, până la calitatea apei din piscină şi jacuzzi şi saunele bine amenajate şi îngrijite, semenul secolului XXI, încercat de stres şi oboseală, găsea o alternativă de recuperare şi un personal care era disponibil de orice efort pentru a-l face să se simtă bine şi important.
  Ne aflăm după un an în acelaşi complex. De data asta la intrare în noul Aqua Parc ceva din interior ne zoreşte să intrăm să redescoperim un „ceva” ce se pare că ne-ar aparţine. Suntem întâmpinaţi cu amabilitate de tinerii recepţioneri care ne dăruiesc un ceas de plastic (pentru deschiderea şi închiderea vestiarelor şi accesul în incintă) şi suntem întrebaţi dacă dorim să ne trecem în cont bani pentru „pool bar”, jocuri sau restaurant. Intrăm în zona vestiarelor admirând modul practic, rapid şi estetic de schimbare şi depozitare a hainelor, şi după un duş scurt intrăm în „lumea bazinelor totale”. „Lume”, pentru că ne creează impresia de evadare din cotidianul cenuşiu. De la stânga la dreapta, din faţă în spate, de sus în jos, trecem dintr-un bazin în altul, dintr-o piscină în alta. „Totale”, în ideea în care avem posibilitatea să ne odihnim pe paturile cu hidromasaj pe coloană, cervical şi abdominal, să intrăm în lumea bazinelor cu grotă mediteraneană sau cu vârtej pentru iubitorii de adrenalină, să ne odihnim în piscinele jacuzzi sau să ne aventurăm pe topoganul interior, pentru doamne şi copii, sau exterior pentru persoane dornice de aventură. Tot în exterior, facem experienţa „mării tumultoase” din bazinul cu bilă generatoare de valuri care ne „testează” curajul şi tenacitatea de a rămâne la suprafaţă.
  Adăugând la acest mirific tablou şi apa termală de 37 grade care este pompată de la zeci de metri adâncime, ne găsim în imposibilitate de a nu dori să încercăm măcar o dată în viaţă aceste experienţe. Şi dacă vă mai spunem că mai nou se poate înota şi într-un bazin semiolimpic de 11 pe 22 metri cu o adâncime maximă a apei de 1.70 metri, dotat cu piste de întrecere şi că pentru doritorii de distracţii la „cote maxime” există posibilitatea de „bălăceală” într-un nou bazin de 7 pe 11 metri cu 3 tobogane, unul family, larg, să poţi merge cu copiii, unul kamikaze abrupt, pentru iubitorii de „senzaţii tari” şi unul anaconda, şerpuit, pentru redescoperirea sensului gravitaţional al pământului, cred că avem toate motivele să ne întâlnim la „President”. Nu de alta, dar vine vacanţa. Ce ziceţi? Apropo, preţurile sunt pentru toate buzunarele. Până atunci, să ne vedem cu bine!
  Valeriu Ioan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts