More


  Mai profesionişti, mai dedicaţi, mai aproape de sătmăreni

  - Advertisement -

  team

  Redacţia cotidianului Gazeta de Nord-Vest şi redacţia televiziunii Nord Vest TV au participat, sâmbătă, la un team building care a avut loc la Complexul turistic Valea Măriei. Cu această ocazie, celebrul publicist Grigore Cartianu a susţinut mai multe prelegeri despre jurnalism. Concluzia acţiunii: jurnalişti mai profesionişti, mai dedicaţi şi mai apropiaţi faţă de telespectatori şi cititori.

  Respectând motto-ul televiziunii Nord Vest TV: “Televiziunea care te respectă!”, respectiv al cotidianului Gazeta de Nord-Vest: “Cotidianul sătmărenilor”, conducerea trustului de presă a decis să organizeze la Complexul turistic Valea Măriei un team building, coordonat de către celebrul jurnalist Grigore Cartianu. Publicistul bucureştean le-a împărtăşit jurnaliştilor sătmăreni din experienţa sa. Una dintre cele mai interesante relatări a fost legată de evenimentele din timpul Campionatului Mondial de Fotbal din Statele Unite ale Americii, competiţie care a avut loc în 1994. La acea dată şef al departamentului sport al cotidianului Evenimentul Zilei, Grigore Cartianu a povestit cum a reuşit să convingă conducerea publicaţiei, în frunte cu Ion Cristoiu, să aloce majoritatea spaţiului editorial în favoarea sportului, fapt care s-a dovedit în final un veritabil succes. Rezultatul: tirajul publicaţiei s-a dublat, depăşind la pas ziarele de sport. Totul graţie unei munci titanice, pigmentate cu nopţi nedormite şi cu multă inspiraţie şi curaj. Din acel moment s-a impus un nou tip de abordare a subiectelor de presă, marşându-se pe furnizarea cât mai rapidă a informaţiilor şi pe relatarea cât mai exactă şi corectă a evenimentelor către cititori.
  Grigore Cartianu a punctat principalele caracteristici pe care ar trebui să le aibă orice jurnalist care se respectă, printre care talentul, curajul, omenia sau spiritul de echipă. De asemenea, celebrul publicist a făcut o adevărată pledoarie în favoarea respectării deontologiei profesionale de către jurnalişti. La finalul pledoariei, Grigore Cartianu i-a provocat pe jurnalişti la un test fulger pentru a testa nivelul de competenţă. Rezultatul a fost cel scontat: GNV şi Nord Vest TV au un compartiment redacţional format din oameni dedicaţi acestei profesii. Seria evenimentelor de acest gen va continua, urmând să ajungă la Satu Mare şi Robert Turcescu sau Radu Moraru.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img