More


  Patru traficanţi de droguri din Satu Mare, săltaţi de DIICOT la Zalău

  - Advertisement -

  patru

  Patru bărbaţi din Satu Mare sunt cercetaţi penal de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj sub acuzaţia de trafic de droguri de risc. Potrivit DIICOT Sălaj, în primăvara anului 2013, I.R., S.C.S., R.I.M. şi D.B.E. au achiziţionat din străinătate 900 grame de haşiş, în valoare de circa 10.000 de euro, cantitate pe care, ulterior, au introdus-o în ţară. Pentru a putea valorifica drogurile unor tineri din Zalău şi Satu Mare, învinuiţii au împărţit respectiva cantitate în diferite cantităţi mai mici, respectiv în „batoane” a câte 2-10 grame. Marfa era comercializată pentru sume cuprinse între 40 şi 50 de lei gramul, cu ajutorul unui cântar electronic de mare precizie.
  După efectuarea mai multor cumpărături autorizate de astfel de droguri de risc, respectiv a două grame de haşiş, iar ulterior, a 40 de grame, în data de 6 iunie, doi dintre sătmăreni – I.R. şi S.C.S. – au fost prinşi în flagrant în timp ce comercializau 100 de grame de haşiş pentru 4.000 de lei. Acţiunea a fost coordonată de către procurorii DIICOT Sălaj, cu participarea lucrătorilor Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj şi cu sprijinul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Sălaj, Serviciului de Operaţiuni Speciale Cluj, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare şi jandarmilor sălăjeni.
  Ulterior flagrantului, percheziţiile efectuate de oamenii legii au dus la descoperirea a peste 600 de grame de haşis la locuinţele a trei dintre bărbaţi. În baza mandatelor de aducere emise pe numele suspecţilor – I.R., S.C.S., R.I.M. şi D.B.E. – lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj i-au prezentat pe aceştia la sediul DIICOT Sălaj. Procurorul de caz a emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pentru trei dintre învinuiţi, aceştia urmând să fie prezentaţi Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. Cel de-al patrulea va fi cercetat în stare de libertate. Procurorii sălăjeni vor continua activităţile de urmărire penală pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale desfăşurate de către aceştia sau de alte persoane implicate, pentru probarea şi tragerea la răspundere penală a tuturor, pentru identificarea tuturor consumatorilor care au achiziţionat astfel de droguri de la cei patru. Documentarea activităţii infracţionale a acestor învinuiţi s-a realizat cu sprijinul operativ şi informativ al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img