More  Traficanţi de droguri trimişi la “răcoare”

  trafic

  Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, sub directa coordonare a procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, au finalizat cercetările în cauza privind destructurarea unei grupări de criminalitate organizată cu preocupări infracţionale pe linia traficului internaţional de droguri de mare risc. În acest sens procurorii DIICOT au emis rechizitoriul cu propunere de trimitere în judecată a trei dintre membrii grupării: C.M.G., de 46 ani, L.V., de 23 ani, şi R.A.K., de 35 ani.

  Conform Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare, la finele lunii ianuarie au fost efectuate şapte percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor şi au fost puse în aplicare două mandate de aducere, context în care au fost ridicate cantităţi de droguri şi alte bunuri. În cursul investigaţiilor s-a stabilit că suspectul principal, C.M.G., despre care existau indicii că deţine, consumă şi oferă spre comercializare droguri de risc şi de mare risc, cannabis, ecstasy şi cocaină, avea legături infracţionale cu un cetăţean olandez, care îi furniza şi expedia, prin intermediul unei firme de curierat, droguri ascunse în colete. În activitatea infracţională a fost cooptat şi V. L., din Negreşti Oaş, care, fiind coordonat de către C.M.G., a avut printre altele şi sarcina de a expedia în Olanda suma de bani necesară cumpărării drogurilor şi de a prelua coletul la sosire.
  În urma activităţii de prindere în flagrant, în momentul preluării coletului, precum şi în urma percheziţiilor efectuate, au fost găsite şi ridicate 400 de pastile MDMA (ecstasy), 1,5 gr. cocaină, 2,2 gr. cannabis, laptop-uri, calculatoare, telefoane mobile, cartele telefonice şi diferite sume de bani. Trei dintre membrii grupării au fost reţinuţi la momentul respectiv, pe numele a doi dintre aceştia instanţa emiţând mandate de arestare preventivă, faţă de cel de-al treilea suspect luându-se măsura obligării de a nu părăsi localitatea. “D.I.I.C.O.T.- B.T. Satu Mare a dispus trimiterea în judecată a celor trei inculpaţi, C.M.G. pentru constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare fără drept de droguri de mare risc, participaţie la introducerea în ţară de droguri de mare risc, V.L. pentru constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare fără drept de droguri de mare risc, participaţie la introducerea în ţară de droguri de mare risc, procurare şi deţinere de droguri de risc şi R.A.K. pentru deţinere de droguri de risc şi mare risc”, se arată în sursa citată.

  Ciprian Bâtea

   

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE