More

    Trei elevi din patru au trecut de Evaluarea Naţională

    eva

    Circa 75% din elevii care au susţinut examenele naţionale de evaluare au reuşit să obţină note de trecere, ceea ce înseamnă că trei elevi din patru se pot declara extrem de fericiţi. Din nefericire, un număr de 705 elevi vor fi nevoiţi să îşi mai testeze competenţele, dar numai după ce se mai pun cu burta pe carte. Nota maximă a fost obţinută de către un număr de 16 elevi, în timp ce la polul opus se situează nu mai puţin de 40 de elevi, care au obţinut note cuprinse între 1 şi 1,99. Rezultatele la examenele de la evaluarea naţională au fost afişate sâmbătă, între orele 15.45 şi 16.30, în fiecare centru de examinare.

    Rezultate bune la Evaluarea Naţională
    Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Satu Mare a anunţat, sâmbătă, rezultatele la examenul naţional de evaluare a elevilor de clasa a VIII-a. Conform sursei citate, 2.032 de elevi, reprezentând un procent de 74,24%, au reuşit să obţină note de trecere, în timp ce 705 elevi, reprezentând un procent de 25,76%, nu au reuşit să promoveze examenul naţional de evaluare. Astfel, din cei 2.830 de elevi înscrişi la examen, din care 2.737 au fost prezenţi, 16 tineri au reuşit să obţină nota maximă, în timp ce 398 de elevi au fost recompensaţi cu note cuprinse între 9 şi 9,99. De asemenea, un număr de 413 elevi au fost notaţi cu 8, iar 408 elevi au fost notaţi cu şapte. Un număr de 391 de persoane au obţinut note cuprinse între 6 şi 6,99, în timp ce 406 elevi au obţinut la limită nota de trecere, respectiv 5. La polul opus, 40 de elevi au luat nota 1, 117 elevi au luat nota 2, 203 tineri au luat nota 3, iar 345 de elevi au luat nota 4.

    Subiecte de dificultate medie
    Subiectele au avut un grad de dificultate mediu, specific examenelor care au ca scop evaluarea competenţelor pentru finalul ciclului gimnazial. Subiectele şi baremele de rezolvare au fost corect redactate şi nu au ridicat probleme elevilor şi profesorilor evaluatori, au precizat surse din cadrul ISJ Satu Mare. Situaţiile neprevăzute la evaluarea naţională au fost rezolvate cu celeritate. Elevii nemulţumiţi de notele obţinute la evaluarea naţională au avut posibilitatea de a depune contestaţii sâmbătă, până la ora 22.00. Contestaţiile vor urma să fie soluţionate în perioada 30 iunie – 2 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 3 iulie. Media de admitere în liceu va fi calculată ca medie aritmetică dintre media notelor de la evaluare şi media generală a anilor de gimnaziu.

    Repartizare computerizată, din 16 iulie
    Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a va avea loc în 16 iulie. Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listelor cu absolvenţii repartizati proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în licee se va face în 17 iulie, iar dosarele de înscriere se vor putea depune între 17 iulie şi 26 iulie. Cea de-a doua repartizare computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a care nu au fost cuprinşi în prima etapă va avea loc în 25 iulie, iar a treia etapă se va desfăşura în perioada 5 – 6 septembrie. Repartizarea candidaţilor din seriile anterioare care au împlinit vârsta de 18 ani până la data începerii cursului anului şcolar 2013 – 2014 pe locurile de la învăţământul seral va avea loc între 24 si 26 iulie.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE