More


  Caracter de guşter

  - Advertisement -

  În cei peste 12 ani de când lucrez la Gazeta de Nord-Vest am avut de-a face cu mulţi indivizi dezaxaţi, dar niciunul nu a reuşit să-l depăşească pe numitul Marian Valer, ajuns din întâmplare şi din mila unora să frece scaunele Senatului României. Sunt pur şi simplu dezgustat de ce este în stare acest individ, care mi-a fost şi şef o bună perioadă de timp. Primul şoc l-am avut când ilustrul senator s-a repezit asupra mea şi asupra colegului meu Ciprian Bâtea, încercând să ne agreseze pentru că am refuzat amândoi să-i mai facem jocurile murdare. Nu aş fi crezut niciodată că un senator al României se poate adresa unui jurnalist, chiar dacă îl urăşte de moarte, cu apelative de genul “mă’ nenorocitule”, “mă’ complexatule”. De asemenea, nu aş fi crezut niciodată că un senator al României îmi va cere “să ies la interval”, cum spun şmecherii, pentru a ne bate în plin centrul Sătmarului.

  Am trecut peste primul şoc. M-am gândit că o fi fost băut sau că a fost vorba de o ieşire provocată de celebrele ischemii provocate, cu care s-a mândrit atâta în conferinţele sale de presă. M-a dezgustat apoi şi intervenţia sa în direct la emisiunea realizată de cunoscutul jurnalist Grigore Cartianu, Cronica de noapte, difuzată pe postul Naşul TV, la care am participat în calitate de invitat. După ce a afirmat că aş fi băut înainte de emisiune, aspect contrazis chiar de Grigore Cartianu, numitul Marian Valer m-a făcut şi informator al unui fost comandant al grănicerilor din Carei, adăugând că a fost informat că respectivul comandant ar fi în slujba serviciilor secrete. Am rămas şocat de ce poate debita un senator al României în faţa unei ţări întregi. Mai mulţi prieteni m-au îndemnat să nu mă las afectat de mizeriile lui Marian Valer, care s-a făcut pur şi simplu de râs în faţa telespectatorilor cu poveştile sale tâmpite şi interminabile. Din nou m-am gândit că o fi băut înainte de intervenţia în direct sau că a fost afectat din nou de celebrele sale ischemii pe creier.

  Am trecut şi peste al doilea şoc. În continuare, acelaşi senator m-a făcut corupt, acuzându-mă că aş încasa 3.000 de lei pe lună de la primarul Careiului, Eugen Kovacs, care îmi este naş de căsătorie. Adevărul e că fosta societate editoare a Gazetei de Nord-Vest avea un contract de publicitate cu Primăria Carei. Însă banii nu au intrat niciodată în buzunarele mele, ci în conturile societăţii. Parşivul senator Marian nu a suflat niciun cuvinţel despre faptul că, înainte de a pierde controlul asupra GNV, s-a îmbătat zile în şir din aceşti bani pe terasa unui local din apropierea redacţiei şi apoi a plecat într-o excursie de trei zile în Viena tot din acei bani, lăsându-i pe angajaţii ziarului fără prime de Paşte.

  Am trecut şi peste al treilea şoc, fiind de-a dreptul dezgustat de comportamentul ordinar al fostului meu şef. La scurt timp, acesta a publicat un articol calomniator în fiţuica sa clandestină, în care scria negru pe alb că aş fi homosexual şi că partenerul meu ar fi colegul Ciprian Bâtea. În primă instanţă, am vrut să-l caut pe numitul Marian Valer şi să-l bat bine de tot pentru aceste porcării. Însă am renunţat după ce am realizat că natura şi soarta mi-au luat-o înainte, bătându-şi joc încă de la naştere de acest individ complexat şi dezaxat.

  Trebuie să recunosc că mi-a fost foarte greu să trec peste acest al patrulea şoc. Mai ales că acest individ, căci om nu se prea poate numi, mi-a implicat şi soţia în mizeriile sale, deşi ea n-are de-a face absolut nimic cu tot acest conflict. Ieri, am aflat cu stupoare din fiţuica numitului Marian Valer că aş fi fost la Dăbâca în data de 23 iunie, unde aş fi fost luat de ciocul ţigănesc pe care cică îl port de către consătenii senatorului şi că aş fi început să plâng. Atunci mi-am dat seama că Marian Valer nu este normal la cap. În ziua respectivă am fost în redacţia Gazetei de Nord-Vest, de dimineaţă până spre seară, lucru care poate fi confirmat de tot colectivul redacţional. Deşi nici măcar nu ştiu cum se ajunge la Dăbâca, acest senator al melcilor, că al sătmărenilor a încetat să mai fie, s-a lăudat că mi-a făcut plângere penală la Poliţia Cluj. Nu numai mie, ci şi altor colegi, care de asemenea n-au fost în viaţa lor în Dăbâca. Din păcate, peste acest şoc nu mai pot să trec atât de uşor. Nu pot să concep că un individ sănătos la cap, care mai este şi senator al acestei ţări, poate să se comporte într-un asemenea hal. Trebuie să recunosc că este atât de infect, încât a ajuns expert în intoxicare. De aproape trei luni se autovictimizează, dar în realitate abuzează din plin de prerogativele sale senatoriale pentru răzbunări personale. Cam acesta este marele Marian Valer, ce n-are nici măcar atâta caracter cât un amărât de guşter.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img