More  Ovidiu Silaghi, propus oficial la Transporturi

  - Advertisement -

  silaghi

  Ovidiu Silaghi a fost propus oficial, luni, ministru al Transporturilor. Scrisoarea privind numirea liberalului în funcţie a ajuns deja la Palatul Cotroceni, potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea. Chiar dacă premierul şi-a dat acordul, instalarea lui Silaghi ar putea să întârzie. Preşedintele Traian Băsescu ar vrea ca Victor Ponta să rămână interimar cel puţin până la finalizarea privatizării CFR Marfă.

  Duminică, premierul Victor Ponta anunţa că a semnat propunerea de numire a lui Ovidiu Silaghi în funcţia de ministru al Transporturilor şi preciza că documentul va fi transmis, luni dimineaţă, preşedintelui Traian Băsescu, lucru care s-a şi întâmplat, de altfel. Ponta a precizat că activitatea la Ministerul Transporturilor va fi coordonată de secretarul de stat Cristian Ghibu, pe care el, ca prim-ministru şi ministru interimar, îl va gira şi pentru care îşi va asuma răspunderea.
  Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, sâmbătă seară, că preşedintele Traian Băsescu i-a spus că îl lasă pe premierul Victor Ponta interimar 45 de zile la Ministerul Transporturilor, pentru a finaliza privatizarea CFR Marfă. Tot sâmbătă seara, premierul Ponta a afirmat că îi va transmite preşedintelui Traian Băsescu propunerea de numire a lui Ovidiu Silaghi în funcţia de ministru şi că va aştepta un răspuns, adăugând în acelaşi timp că este posibil ca şeful statului, prin amânarea acestui răspuns, să dorească să îi facă lui un dosar penal pentru ce anume va face ca ministru interimar la Transporturi. El a apreciat că nu are nicio logică să mai conducă interimar Ministerul Transporturilor 45 zile, deoarece banii pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la CFR Marfă trebuie plătiţi la 60 zile de la semnarea contractului.
  În altă ordine de idei, Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului Victor Ponta, a declarat luni, că, dacă preşedintele Băsescu respinge numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor, premierul îl poate propune din nou tot pe acesta, iar şeful statului nu mai poate refuza desemnarea. “Politic şi juridic, ca finalitate, decizia Guvernului până la urmă trebuie să fie acceptată de către preşedinte. Chiar dacă el nu este de acord cu numirea unui ministru, în speţă a domnului Silaghi, şi respinge numirea acestuia, Guvernul poate face a doua oară aceeaşi numire şi atunci preşedintele nu are încotro”, a declarat Frunda la RFI.
  Gyorgy Frunda a adăugat că Traian Băsescu vrea ca Silaghi să ajungă ministru cât mai târziu şi vrea ca privatizarea CFR Marfă să fie făcută de către ministrul interimar.

  sursa: Mediafax  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts