Tabără creştină la Luna Şes cres

Protopopiatul Ortodox Român Oaş şi Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din protopopiat (ATOPO), având binecuvântarea PS Iustin Hodea Sigheteanul, episcopul vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, a organizat prima ediţie a taberei tinerilor creştini “Hristos în mijlocul nostru!”, în zona turistică Luna Şes, în jurul Schitului Sfântului Arhidiacon Ştefan. Organizarea taberei este susţinută şi de Primăria oraşului Negreşti Oaş, Primăria municipiului Satu Mare şi de Casa de Cultură din Negreşti Oaş.

Proiectul taberei este coordonat de Protopopiatul Ortodox Oaş prin protopopul Mihai Feher, iar programul de activităţi este dezvoltat de pr. Marcel Malanca, coordonator catehetic şi preşedinte al ATOPO, în colaborare cu profesori şi voluntari de la Liceul Teoretic, Liceul Tehnologic “Ioniţă G. Andron”, şcolile generale nr. 1 şi nr. 3 şi Crucea Roşie, toate din Negreşti Oaş.
Prima serie a taberei este organizată în această perioadă, grupul ţintă fiind 30 de elevi ai claselor VIII-X, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani.
Timp de două zile şi jumătate, copiii vor avea parte de un amplu program recreativ-educativ în mijlocul naturii şi în sânul Bisericii. “Tabăra are ca scop solidarizarea între tineri, de a dezvolta comunicarea în grup, de a educa tânărul şi de a-l forma pe principii moral-creştine, apropiindu-l de Biserică şi de ceilalţi membri ai comunităţii eclesiale, de a descoperi abilităţi şi talente ale tinerilor şi de a le promova, oferindu-le acestora posibilitatea de a simţi şi trăi tinereţea vie, optimistă şi cu Hristos în mijlocul nostru!”, ne-a declarat coordonatorul catehetic al taberei, pr. Marcel Malanca. Preotul a mai precizat că se are în vedere ca anul viitor să fie organizate trei serii ale acestei tabere, şi că tinerii nu au trebuit să plătească niciun leu.
Cu sprijinul Primăriei Satu Mare, în jurul schitului de la Luna Şes au fost montate două corturi mari şi alte câteva mai mici care asigură condiţii bune de cazare pentru tinerii oşeni din tabără. Spre exemplu, ieri, tinerii au participat la o lecţie despre religie în bisericuţa de la Schitul “Sfântul Arhidiacon Ştefan”. Atât profesorii cât şi tinerii participanţi din tabăra creştină de la Luna Şes consideră benefică organizarea acesteia, adăugând că ar trebui organizate mai multe serii ale acestei tabere şi în vara anului viitor.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts