Trotuarele din Odoreu, în plin proces de reabilitareodoreu

În aceste zile trotuarele localităţii Odoreu se află în plin proces de reabilitare. La finalizarea lucrărilor vor fi refăcuţi aproape 25 de km de trotuare din localitate, de pe toate străzile din Odoreu, cu excepţia celor de pe strada principală care, fiind drum naţional, nu au putut fi prinse în programul de modernizare.

Reabilitare totală
După reabilitarea în totalitate a drumurilor din localitatea Odoreu, a căminului cultural, precum şi realizarea unui after-school în satul Mărtineşti, a venit şi rândul trotuarelor din centrul de comună să fie reabilitate în totalitate, toate investiţiile făcând parte din programul PADR, Măsura 322 – Proiect integrat în comuna Odoreu. În cadrul acestor lucrări vor fi reabilitate în întregime aproape 25 de km de trotuare din Odoreu, excepţie făcând cele de pe strada principală care, fiind în categoria drumurilor naţionale, nu au putut fi prinse în cadrul acestui proiect.
O echipă a Primăriei Odoreu, formată din primarul Dumitru Pop, consilieri locali şi funcţionari ai instituţiei, au verificat vineri stadiul lucrărilor de reabilitare a trotuarelor. “Până în prezent au fost realizate circa 60% din lungimea totală a trotuarelor ce urmează a fi reabilitate. Lucrările se desfăşoară normal şi, din ceea ce am putut constata în urma inspecţiilor, sunt respectaţi şi parametrii prevăzuţi în contract”, a precizat Dumitru Pop.
Trotuarele reabilitate vor avea o lăţime de cel puţin un metru. În prima fază este turnat un strat de beton ca şi structură de rezistenţă, iar la final va fi turnat un strat de bitum pentru uzură. Conform celor declarate de primarul Dumitru Pop, sunt premise serioase ca până în toamnă toate trotuarele din Odoreu să fie reabilitate în întregime.

Grijă faţă de spaţiul verde şi de pomii fructiferi

Edilul şef al comunei Odoreu a mai precizat că în cadrul lucrărilor de reabilitare a trotuarelor din comună se are în vedere şi protejarea spaţiului verde şi a pomilor fructiferi. “Sunt mulţi gospodari care şi-au sădit pomi fructiferi pe marginea drumului. În cadrul lucrărilor de reabilitare a trotuarelor avem grijă ca aceşti pomi să nu fie afectaţi, acolo unde se poate. Există şi situaţii în care pomii sunt plantaţi chiar pe trotuar, caz în care nu avem ce face şi trebuie să-i scoatem, însă materialul lemnos rezultat este dat proprietarului. De asemenea, avem în vedere ca odată cu aceste lucrări să fie amenajate şi şanţurile de scurgere şi să nu distrgem, în măsura posibilităţilor, spaţiul verde”, a mai spus primarul Dumitru Pop.
Valoarea totală a lucrărilor în cadrul Proiectului integrat pentru comuna Odoreu este de circa 2,5 milioane de euro, din care circa 500.000 de euro pentru reabilitarea căminului cultural şi înfiinţarea after-school-ului de la Mărtineşti, în timp ce circa 2 milioane de euro sunt destinaţi pentru reabilitarea durmurilor şi a trotuarelor din centrul de cumună, lucrări care sunt foarte aproape de a fi finalizate.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts