More

    Zilele Careiene, programate pe 10-11 august

    kovacs

    Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, va propune în şedinţa de săptămâna viitoare a Consiliului Local ca ediţia din acest an a Festivalului Villa Karul, cum au fost redenumite Zilele Careiene, să se desfăşoare în perioada 10-11 august. Zilele Careiene, ajunse la ediţia a XVII-a, vor fi precedate de un festival medieval, de tradiţionalul AugustFest, precum şi de două zile ale folclorului maghiar şi şvăbesc, respectiv românesc. Organizatorii speră să obţină din partea Consiliului Local acelaşi buget ca şi anul trecut pentru organizarea manifestărilor cultural-artistice. Spre deosebire de ediţiile precedente, în acest an manifestările vor fi organizate în partea de lângă turnul de apă a parcului dendrologic.

    Sărbătoare într-o nouă locaţie
    La fel ca şi anul trecut, Zilele Careiene vor fi precedate de Festivalul AugustFest. “Voi propune Consiliului Local ca ediţia din acest an a Zilelor Careiene, denumite mai nou Festivalul Villa Karul, să fie organizată în perioada 10-11 august. Careienii îşi doresc ca aceste mainifestări să fie organizate an de an, indiferent de situaţia financiară mai grea provocată de criză. Zilele Careiene, aflate la a XVII-a ediţie, vor fi precedate, conform tradiţiei, de Festivalul AugustFest. În privinţa bugetului pentru scenă şi programele cultural-artistice, voi propune ca acesta să fie menţinut la nivelul celui de anul trecut, în valoare de circa 90.000 lei”, ne-a declarat primarul Eugen Kovacs.
    Conducerea Primăriei Carei a decis ca manifestările să nu mai fie organizate în centrul oraşului, pe strada 1 Decembrie 1918. “Manifestările se vor desfăşura în grădina Castelului Karolyi, în partea situată lângă turnul de apă. Acolo există loc suficient şi, în plus, este şi umbră. Zona a fost deja curăţată de vegetaţie. Spre deosebire de centrul oraşului, aflat în plină reabilitare, în noua locaţie nu se pot face distrugeri iremediabile”, spune primarul Eugen Kovacs.

    Suită de manifestări în august
    Deşi nu s-a decis încă bugetul pentru manifestările cultural-artistice, organizatorii şi-au propus ca acestea să se ridice cel puţin la nivelul celor de anul trecut. “Vrem să organizăm o serie de manifestări de înaltă ţinută. În zilele de 3 şi 4 august vrem să organizăm la Carei un festival medieval. Pe lângă localnici, ne propunem să atragem şi turişti în localitatea noastră. În zilele de 5, 6 şi 7 august va avea loc o nouă ediţie a tradiţionalului Festival AugustFest. Întrucât la Zilele Careiene vom avea o singură scenă, în zilele de 8 şi 9 august vom organiza două zile ale folclorului, una dedicată folclorului românesc, iar cealaltă folclorului maghiar şi şvăbesc. Zilele Careiene, care se vor desfăşura în perioada 10-11 august, vor încheia şirul de manifestări cultural-artistice din luna august”, ne-a declarat directorul Direcţiei pentru Cultură şi Sport, Bogdan Georgescu.
    Programul cultural-artistic nu a fost încă întocmit, organizatorii aşteptând undă verde din partea Consiliului Local, care trebuie să stabilească bugetul alocat manifestărilor. “Sperăm că vom avea acelaşi buget ca şi anul trecut, când am primit 90.000 lei pentru sonorizare, scenă şi formaţii. Având în jur de o lună până la manifestări, nu ne va fi prea uşor să găsim formaţii disponibile în perioada respectivă. Ne va fi greu şi din cauza faptului că de Zilele Oraşului Satu Mare şi de Zilele Judeţului, la Satu Mare au concertat cele mai în vogă trupe din ţară”, a adăugat directorul Bogdan Georgescu.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE