More

  Praf în ochii angajaţilor de la Firoc

  firoc2

  După două zile de grevă în care nu au muncit deloc, angajaţii SC Firoc Invest SRL şi-au reluat ieri activitatea după ce au primit avansurile. Despre achitarea integrală a ultimului salariu nimeni nu a spus nimic. Săptămâna viitoare vor veni la Satu Mare reprezentanţii firmei mamă care vor analiza situaţia. Cei circa 30 de angajaţi ai firmei SC Firoc Invest SRL Satu Mare şi-au reluat ieri activitatea după două zile de grevă. Decizia a fost luată după ce conducerea fabricii de mobilă a decis să le achite avansul care trebuia primit în data de 26 august. Aceştia mai au de primit salariul pe luna august, precum şi tichetele de masă pentru ultimele trei luni. “Sunt oameni necăjiţi la noi şi s-au mulţumit că au primit şi avansurile. Mai ales că vine şi sfârşitul de săptămână. Astfel că s-a decis să reluăm lucrul. Însă de salariu şi de bonuri de masă nu a spus nimeni nimic”, ne-a declarat unul dintre angajaţii firmei.
  O parte dintre muncitori au cerut chiar să fie trimişi în şomaj, însă conducerea fabricii a refuzat. Acest lucru alimentează temerile angajaţilor că firma nu le-a mai plătit de mai multe luni asigurările sociale. “Am fost informaţi că săptămâna viitoare vor veni la Satu Mare şefii mari de la Bucureşti. Ei vor vedea care este situaţia şi vor lua o decizie. Mulţi colegi de-ai mei spun că este posibil ca să închidă fabrica”, ne-a mai spus angajatul firmei.
  Angajaţii fabricii de mobilă a SC Firoc Invest SRL Satu Mare au încetat miercuri lucrul, motivând prin faptul că nu şi-au mai primit tichetele de masă de trei luni, iar salariile de o lună. Greva a durat două zile, mai precis până ieri, perioadă în care muncitorii s-au prezentat la locul de muncă, însă nu au prestat nicio activitate. Aceştia se tem pentru siguranţa locului lor de muncă, afirmând că este posibil ca fabrica să fie închisă.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE