More

  Masterplanul apă-canal, în linie dreaptă la Negreşti Oaş

  strada

  Proiectul de reabilitare şi extindere a reţelei de apă şi canalizare a oraşului Negreşti Oaş a intrat pe făgaşul său normal, fiind demarată procedura de licitaţie a lucrărilor. Primarul Aurelia Fedorca speră ca această procedură să fie finalizată până cel târziu la finele acestui an, urmând ca în prima parte a anului viitor să înceapă şi lucrările de execuţie. Până atunci, însă, Primăria reabilitează străzile pe care nu vor fi executate aceste lucrări.

  Străzi reabilitate din fonduri proprii
  Pentru a nu aştepta până la finalizarea lucrărilor de la masterplanul apă-canal, ce prevede reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în oraş, conducerea Primăriei a luat decizia de a reabilita străzile care nu vor fi afectate de aceste lucrări atât din fonduri proprii cât şi prin diferite programe europene. Astfel, strada Vrăticel a fost finalizată, iar în scurt timp vor fi finalizate şi lucrările pe strada Unirii 2, ambele fiind cuprinse într-un program finanţat din fonduri europene.
  Din fonduri proprii ale Primăriei Negreşti Oaş vor fi demarate lucrările de reabilitare a zonei centrale BCR-Unicarm-Unirii, a străzilor şi aleilor din cartierul Salcâmilor, precum şi accesul pe străzile Vrăticel, Unirii, Vâltori şi Pădurii. Primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, ne-a declarat că pe aceste străzi nu sunt cuprinse în proiectul de modernizare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare astfel că s-a luat decizia demarării lucrărilor de reabilitare.

  În primăvară urmează alte cinci străzi
  Edilul şef al oraşului Negreşti Oaş a mai precizat că a fost demarată procedura de licitaţie pentru exacutarea lucrărilor la proiectul de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare şi că, dacă acestea vor decurge în mod normal şi nu vor fi contestaţii, vor fi finalizate până cel târziu la finele acestui an. “Începând de anul viitor, lucrările de execuţie vor începe şi se vor derula după un grafic bine stabilit în funcţie de priorităţi. În prima parte, prioritate vor avea străzile cuprinse în proiect şi pentru care există deja finanţare şi anume Cornetului, Oaşului, Unirii 1, Valea Cerbului şi Morii. După acestea, vor urma străzile Moţilor, Turului, Pieţei, Viitorului, Primăverii şi drumul ce duce spre cartierul Tur. Ne dorim ca aceste lucrări să fie finalizate până la finele anului viitor ca apoi să putem reabilita străzile”, a mai spus Fedorca.
  În cadrul proiectului de modernizare şi extindere a reţelei de apă şi canalizare din Negreşti Oaş vor fi efectuate lucrări pe o distanţă de circa 30 de km. Valoarea totală a proiectului este de circa 20 de milioane de euro din care jumătate pentru reţelele de apă şi canalizare, iar cealaltă jumătate pentru staţia de epurare, staţia de filtrare, aducţiunile de apă şi altele.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE