More  Ambulanțe noi, de ultimă generație, pentru sălăjeni

  Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Sălaj şi-a întregit parcul auto cu trei autosanitate noi, dotate și echipate cu aparatură de ultimă generație. În perioada următoare, alte două ambulanțe vor fi repartizate unității sălăjene.
  Conform celor afirmate de Radu Coste, managerul SAJ Sălaj, ambulanţele au fost asigurate prin programul Ministerului Sănătăţii (MS) de îmbunătăţire a calităţii serviciilor medicale din ţară. ”Săptămâna trecută ne-au intrat în dotare trei ambulanţe, toate tip B, iar până în 18 decembrie ne vor fi distribuite încă două autosanitare. Una dintre ele este tip B, iar cealaltă, tip C. Toate cele cinci ambulanţe sunt dotate cu echipamente de ultimă generaţie”, a precizat managerul instituției, Radu Coste, care a mai precizat că Sălajul se numără printre puţinele judeţe din ţară cărora le-au fost transmise ambulanţe tip C (o autosanitară destinată intervenţiei medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel şi transportului medical asistat al pacientului critic, fiind dotată cu echipamente, materiale şi medicamente de terapie intensivă. Echipajul acesteia este condus obligatoriu de către un medic special pregatit).
  Coste a mai afirmat că instituţia pe care o conduce a scos din circuit un număr de 10 ambulanţe, care au fost transferate cu titlu gratuit unor instituţii publice, printre care primăriile din Crasna, Creaca, Ileanda, Zalău şi Spitalul Orăşenesc Jibou, care le vor putea utiliza ca autoutilitare.
  Până la primirea noilor autosanitare, parcul auto al SAJ Sălaj era format din 20 de ambulanţe, din care doar una tip C, iar celelalte tip A (pentru transportul sanitar neasistat al pacienţilor) şi tip B (destinată intervenţiei de urgenţă şi transportului medical asistat al pacienţilor, putând fi utilizată în acordarea primului ajutor calificat sau în acordarea asistenţei medicale de urgenţă).
  Ultimele ambulanțe care au intrat pe porțile Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Sălaj au fost în urmă cu doi ani, când instituția sălăjeană a primit două ambulanţe noi.
  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE