More

  Calendarul înscrierilor în învățământul primar

  Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Sălaj a afișat, la sediul instituției și pe internet, circumscripțiile și numărul de clase pregătitoare alocate, informații necesare pentru procesul de înscriere în învățământul primar, mai precis în clasa zero și clasa întâi. Astfel, conform cerințelor Ministerului Educației au fost publicate o serie de informații care permit părinților să cunoască activitățile claselor pregătitoare, metodologia privind înscrierea în învățământul primar pentru anul școlar 2014-2015, calendarul înscrierii, dar și o linie telefonică la care pot apela părinții care au nevoie de informații suplimentare: 0800/816260. Numărul de telefon poate fi apelat de luni până vineri, între orele 8.00 – 16.00. Cererile de înscriere trebuie să fie completate și depuse de către părinți în perioada 24 februarie – 14 martie.

  Potrivit metodologiei, la clasa pregătitoare pot fi înscriși copii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2014 inclusiv. La fel ca în ultimii doi ani, copiii care nu au fost înscriși în învățământul primar în anul școlar 2013-2014 și împlinesc vârsta de 7 ani până în 31 august 2014, pot fi înscriși în clasa întâi.

  De asemenea, părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2014 inclusiv pot să își înscrie copiii în clasa pregătitoare, „dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare”, spun oficialii din Ministerului Educației.

  Perioada 19 – 28 februarie este rezervată pentru ”Ziua porților deschise” (întâlniri de informare cu părinții în grădinițe); 18 februarie – 12 martie: evaluarea psihosomatică a copiilor pentru cazurile speciale; 24 februarie – 14 martie: completarea de către părinți a fișelor de înscriere la grădiniță sau școală, fizic sau online. Tot în această perioada se depun la școli și cererile de înscriere directă în școala pentru copiii de 7 ani.

  În urma înscrierilor din această primă etapă, în data de 17 martie se va face admiterea și înmatricularea copiilor la școala de circumscripție.

  În perioada 18 – 20 martie va avea loc admiterea și înmatricularea copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la o altă unitate decât cea de circumscripție.

  În 21 – 22 martie se vor afișa în școli și pe site-ul inspectoratelor școlare elevii înscriși și locurile ramase libere.

  În etapa a II-a (25 martie – 4 aprilie) vor fi înscriși în clasele pregătitoare copiii care au rămas neînscriși în prima etapă, din diferite motive.

  În perioada 7 – 10 aprilie se vor procesa cererile, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor rămase libere, iar în 11 aprilie vor fi afișate listele finale cu copiii înscriși, atât în clasa pregătitoare, cât și în clasa întâi.

  Perioada 14 – 18 aprilie este rezervată soluționării cazurilor copiilor rămași neînscriși și după această etapă.
  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE