More


  Comitetul de dialog civic pentru persoanele vârstnice, băgat în ședință de prefectul Sălajului

  - Advertisement -

  8

  Prefectul judeţului Sălaj, Ionel Ciunt, a participat azi la şedinţa lunară a comitetului de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice. Punctul principal aflat pe ordinea  de zi a vizat definitivarea tematicii şedinţelor lunare pentru anul în curs precum şi situaţia privind acordarea biletelor de tratament pentru persoanele vârstnice.

  În acest context, preşedintele CARP Zalău, Ioan Ivaşcău, a propus ca una dintre viitoarele şedinţe ale comitetului să fie dedicată unei  întâlniri între reprezentanţii persoanelor vârstnice cu parlamentarii sălăjeni, pentru a putea discuta despre modificarea unor prevederi legislative care vizează în mod direct persoanele de vârsta a treia.

  În vederea  organizării acestei întâlniri, prefectul judeţului a solicitat ca reprezentanţii persoanelor vârstnice să întocmească un material cu propunerile legislative, pentru a putea fi înaintat fiecărui parlamentar în parte.

  Referitor la acordarea biletelor de tratament, pentru prima serie de bilete s-au înregistrat 125 de cereri, acordându-se un număr de 105 bilete pentru staţiunile aflate în coordonarea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. În luna martie se estimează contractarea biletelor pentru staţiunile care nu aparţin de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Perioada de şedere pentru biletele de tratament s-a scurtat de la 18 la 16 zile, însă numărul biletelor s-a suplimentat cu 15.000 la nivel naţional, suplimentare de care vor beneficia şi persoanele vârstnice din Sălaj.

  Având în vedere interesul crescut al persoanelor vârstnice pentru acordarea biletelor de tratament, prefectul judeţului a solicitat reprezentanţilor Casei Judeţene de Pensii ca până la data de 25 februarie 2014 să transmită către organizaţiile persoanelor vârstnice o informare cu privire la numărul de bilete, staţiunile disponibile, criteriile de selecţie şi documentaţia necesară în vederea obţinerii acestora.
  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img