More

  Datorii de firme plătite cu banii de la CARP

  carp

  Directorul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Satu Mare, Lucian Marişca, a declarat ieri, în cadrul unei întâlniri de la Prefectură, că în judeţ sunt firme care şi-au plătit datoriile către terţi cu bani obţinuţi de la instituţia pe care o conduce. “Au fost pensionari care au solicitat ajutorul rambursabil de la CARP în condiţiile în care fiul lor este mare patron de SRL, care are însă datorii pe care nu şi le poate plăti. În această situaţie, au apelat la părinţii lor să ridice acest ajutor de la instituţia noastră pentru a-şi achita aceste datorii. Şi nu fost doar un singur caz de acest fel”, a precizat Lucian Marişca.

  Prezentând bilanţul instituţiei pe anul 2013, directorul Marişca a mai precizat că în perioada analizată au fost acordate ajutoare rambursabile pentru pensionari în valoare de peste 14 milioane de lei, ajutoare de deces în cuantum total de peste 230.700 de lei, compensări la bilete de peste 14.000 de lei şi compensări pentru analize oftalmologice de 2.650 de lei. De asemenea, datorită faptului că nu şi-au putut achita datoriile către CARP, au fost poprite pensiile la peste 200 de pensionari sătmăreni. În prezent, CARP Satu Mare are aproape 10.000 de membri.
  Directorul Lucian Marişca a mai precizat că în circa patru luni sediul CARP se va muta în imobilul unde a funcţionat până în urmă cu ceva timp Banca Religiilor. În actualul sediu, directorul CARP doreşte amenajarea unui centru de zi pentru pensionari.
  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE