More

    Fermierii din Oaş, informaţi despre subvenţiile europene

    les

    Circa o sută de fermieri din Ţara Oaşului au fost prezenţi ieri la întâlnirea organizată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare la sediul Primăriei Negreşti Oaş, ocazie cu care au fost informaţi despre demersurile care trebuie făcute pentru ca aceştia să intre în posesia subvenţiilor europene. Întâlnirea a fost mediată de directorul APIA Satu Mare, Gabriel Leş, şi de şeful Centrului Local APIA Livada, Feizer Janos.

    În prima parte a întâlnirii, fermierilor li s-a adus la cunoştinţă faptul că începând cu data de 3 martie va fi demarată o nouă campanie pentru primirea cererilor privind acordarea schemei unice de plată pe suprafaţă (SAPS) şi a plăţilor naţionale directe complementare (PNDC). Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă, fermierii trebuie să depună la centrele APIA, până în data de 15 mai , o singură cerere de plată. Fermierii au mai fost atenţionaţi că vor mai putea fi depuse astfel de cereri şi după această dată până cel târziu la data de 10 iunie, însă cu o penalitate de 1% pe zi. Totodată au mai fost explicate condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a putea intra în posesia acestor subvenţii, printre care să fie înscrişi în Registrul Unic de Identificare, să depună o cerere în termen şi să îndeplinească condiţii generale de eligibilitate.

    În a doua parte a întâlnirii, agricultorii din zona Oaşului s-au arătat foarte interesaţi de aceste subvenţii şi au adresat reprezentanţilor APIA diverse întrebări cu privire la documentele necesare care trebuie anexate la dosar şi cum pot fi acestea obţinute, despre cât teren este necesar pentru a putea fi eligibili precum şi de alte aspecte.
    Întâlnirea de la Negreşti Oaş face parte din cadrul unei ample campanii de informare a fermierilor sătmăreni cu privire la subvenţiile europene. “Zilnic ne deplasăm în mai multe comune şi îi informăm pe agricultori atât despre drepturile cât şi despre obligaţiile care le revin. Îi îndemnăm pe toţi să vină cât mai mulţi să-şi depună dosarele pentru că este păcat să nu beneficiem de aceste subvenţii”, a precizat directorul APIA Satu Mare, Gabriel Leş.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE