More


  Noutăți pentru beneficiarii Măsurii 141 din cadrul PNDR

  - Advertisement -

  Beneficiarii Masurii 141 – „Sprijinirea fermelor de subzistență” din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) nu mai sunt obligați să depună la dosarul cererii de plată pentru tranșa a patra certificatul de absolvire a cursurilor obligatorii de formare profesională. Ei pot depune doar o declarație pe propria răspundere că vor absolvi un astfel de curs până în luna decembrie 2015.

  Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) a modificat instrucțiunile de plată pentru Măsura 141 – Sprijinirea fermelor agricole de subzistență, în sensul că a exclus obligativitatea prezentării în dosarul cererii de plată pentru tranșa a patra certificatul care să ateste absolvirea cursurilor obligatorii de formare profesională. Formarea profesională pentru Măsura 141 se realizează printr-o altă măsură, Măsura 111 – „Formarea profesională, informare și difuzare de cunoștințe”, finanțată tot de APDRP.

  Conform datelor Oficiului Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Sălaj, în județul Sălaj sunt 1.627 de proiecte eligibile, în diferite tranșe de plată. Cele mai multe ferme sunt mixte, adică vegetal plus animal, dar o pondere mare o au și fermele apicole. Prin Măsura 141 se acordă sprijin public nerambursabil de 1.500 de euro pe an, timp de 5 ani. Sprijinul provine în proportie de 80% din fonduri europene și 20% de la guvern. Dacă se constată că după 3 ani producția fermei de subzistență a crescut cu 20%, sprijinul continuă încă 2 ani, dacă nu acesta se sistează, însă fermierul nu trebuie să restituie sumele primite în primii trei ani.

  Conform APDRP, beneficiarii care solicită plata tranșei a patra, după trei ani, pot anexa la dosarul de plată o declarație pe propria răspundere privind absolvirea unui curs de formare profesională, prin care se angajează că vor participa și absolvi un astfel de curs în maxim trei ani de la data primirii sprijinului nerambursabil, respectiv de la plata integrală a sprijinului, dar nu mai târziu de luna decembrie a anului 2015.
  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img