Produse bio expirate depistate de Protecţia Consumatoruluibio

Toţi cei zece operatori economici verificaţi de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare în cadrul acţiunii tematice cu privire la respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor alimentare ecologice, desfăşurată în perioada 10-14 februarie, au fost depistaţi cu abateri. Principalele deficienţe constatate au fost lipsa afişării preţurilor sau afişării acestora în locuri vizibile, în cazul a trei agenţi economici controlaţi, în timp ce la alţi doi operatori au fost găsite cafea bio cu ambalajul devidat.

De asemenea, la un magazin de profil sătmărean au fost depistate 2 kg de produse cu termen de valabilitate expirat de două zile, în timp ce la alţi trei operatori economici au fost depistate produse la care menţiunile referitoare la data durabilităţii minimale, cantitatea netă şi denumirea produsului nu erau înscrise în acelaşi câmp vizual. Totodată, au mai fost depistate produse la care data durabilităţii minimale de pe ambalaj era indescifrabilă. Au mai fost depistate produse care nu aveau traduse în limba română ingredientele şi nici alte informaţii sau erau traduse incorect.

Pentru deficienţele constatate comisarii CJPC au aplicat amenzi în cuantum total de peste 35.000 de lei. Totodată, au fost oprite temporar de la comercializare peste 223 kg de produse alimentare ecologice, în valoare totală de 4.337 lei, şi retrase definitiv 2 kg în valoare de 40 lei.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts