More


  Salam expirat în supermarketurile sătmărene

  - Advertisement -

  mezeluri

  Mezeluri expirate, etichetare incorectă, preţuri mai mari la casă decât cele afişate pe raft au fost doar câteva dintre deficienţele constatate de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare în urma controlului efectuat în perioada 20-21 februarie. Din cele şase magazine alimentare verificate, patru au fost sancţionate cu amenzi în cuantum total de 35.000 de lei, şi au fost retrase total sau temporar de la comercializare peste 16 kg de produse.

  Acţiunea de control a vizat modul de comercializare şi etichetare a produselor alimentare la carne şi preparate din carne. Au fost verificate toate cele şase supermarketuri din judeţ, fiind controlate 1.025 kg produse preparate din carne în valoare totală de 24.509 lei. La toate supermarketurile au fost depistate deficienţe, patru dintre acestea fiind amendate, în timp ce două s-au ales cu câte un avertisment.

  Astfel, produsele din import Ungaria (bacon, cârnaţi, în cantitate de 7 kg în valoare de 90 lei) precum şi măsline verzi dintr-un supermarket nu aveau traducerea completă în limba română pe etichete, în timp ce la un alt magazin produse precum Salam Sârbesc, Fox Keizer nu erau etichetate deloc fiind trecut doar preţul, iar la produsul Salam de curcan nu era specificat pe etichetă procentul de carne de curcan.

  Produsele Muschi File şi Felii şuncă crud afumat erau expuse la comercializare la un alt supermarket în ambalaje nevidate. Mai grav, la un supermarket au fost depistate Pastramă de pui şi Salam Karoli care aveau data durabilităţii minimale depăşită cu două zile, fiind oprite definitiv de la comercializare. De asemenea, a fost constatat şi faptul că la anumite produse preţul de la casă era mai mare decât preţul de la raft.
  Pentru toate aceste abateri, comisarii CJPC au aplicat patru amenzi contravenţionale în cuantum de 35.000 de lei şi două avertismente. Totodată, au fost retrase temporar de la comercializare 13,8 kg de produse din carne, în valoare de 256,5 lei, şi oprite definitiv 2,3 kg.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img