Șoferii sălăjeni nu se dezmintPrinși cu „alcool la bord”

Poliţiştii rutieri din Şimleu Silvaniei au oprit în trafic, sâmbătă seara, în jurul orelor 18.30,  un autoturism condus de Ştefan B., din localitatea Cămăr. Soferul a fost supus testării cu aparatul alcooltest, rezultatul evidenţiind o îmbibaţie alcoolică de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul orăşenesc Şimleu Silvaniei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea obţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

Tot sâmbătă, în jurul orelor 19.00, poliţiştii Secţiei Rurale Hida, l-au identificat pe Cristian B., în vârstă de 37 ani, din Timişoara, care a condus o autoutilitară între localităţile Creaca şi Prodăneşti şi a pierdut controlul acesteia, răsturnându-se în afara părţii carosabile.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul evidenţiind o îmbibaţie alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Jibou unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea obţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.
Iulian Duma

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts