More  TIR-urile distrug casele pe strada Fagului

  - Advertisement -

  audiente

  Un grup de cetăţeni de pe strada Fagului din municipiul Satu Mare au cerut ieri ajutorul Prefecturii pentru devierea traficului greu de pe această stradă. Pretinzând că reprezintă interesele cetăţenilor, Elisabeta Viorica Balint s-a prezentat ieri la audienţele de la Prefectură, ţinute de prefectul Eugeniu Avram, unde a solicitat ajutorul pentru devierea traficului greu afirmând că TIR-urile le distrug pur şi simplu casele. Tot la audienţele de ieri s-a prezentat şi Ioan Codre, din Agriş, care s-a plâns de faptul că vecinul său are o fermă de vaci chiar lângă casa sa şi că, indiferent de câte sesizări a depus până în prezent la mai multe instituţii, până acum nu s-a luat nicio măsură.

  Traficul greu crapă pereţii
  Sătmăreanca Elisabeta Viorica Balint , însoţită de una dintre vecine, a precizat că reprezintă interesele cetăţenilor de pe strada Fagului şi a cerut ajutorul Prefecturii pentru interzicerea traficului greu pe această arteră. “Strada respectivă este betonată, are rosturi de dilatare, iar când trec maşinile grele se cutremură toată casa. Zilnic, pe această stradă trec 20-30 de TIR-uri, iar la mulţi dintre noi pereţii caselor au început să crape”, a precizat sătmăreanca.

  Aceasta a mai precizat că în urmă cu un an a depus la Primăria Satu Mare o petiţie semnată de toţi locatarii străzii respective, document aprobat de viceprimarul Marcela Papici, însă cel puţin până în prezent nu s-a întreprins nimic pentru interzicerea traficului greu pe această stradă. “Singura măsură luată a fost reducerea vitezei la 30 de km/h, însă nimeni nu o respectă”, a mai spus sătmăreanca Elisabeta Viorica Balint. Femeile au făcut şi o propunere, ca traficul greu să fie deviat pe strada Oituz. Prefectul Avram a luat legătura telefonic cu viceprimarul Radu Roca, după care cele două sătmărence au fost trimise să stea de vorbă cu acesta. “Vom urmări, în continuare, felul în care a fost rezolvată această problemă”, a precizat prefectul.

  Fermă de vaci în spatele casei
  Un alt caz prezentat ieri la audienţele de la Prefectură a fost cel al lui Ioan Codre, din comuna Agriş. Acesta a afirmat că vecinul din spatele casei a construit două grajduri mari “ca şi cele de la fostul CAP”, în care creşte peste o sută de vaci. Ferma vecinului îi creează un disconfort major atât din punct de vedere olfactiv cât şi din cauza mizeriilor produse aici. Cetăţeanul a mai afirmat că a depus sesizări la Inspectoratul de Stat în Construcţii, DSP, Garda de Mediu, Primăria Agriş, dar până în prezent nu a fost luată nicio măsură. “Doar cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii i-au dat vecinului o amendă şi i s-a spus să-şi autorizeze construcţia dar numai pentru depozit, nu pentru grajd de animale. Dar nimeni nu a făcut nimic”, a mai spus Ioan Codre.

  Prefectul a dispus, în acest caz, ca toate instituţiile la care au fost depuse sesizări să transmită Prefecturii răspunsurile, precum şi măsurile luate. “Dacă instituţiile abilitate nu şi-au făcut treaba cum trebuie, vom lua noi măsuri. De asemenea, dacă va fi cazul, vom face o echipă mixtă şi ne vom deplasa la faţa locului să vedem care este realitatea din teren şi ce măsuri trebuie luate”, a mai adăugat prefectul Avram.
  Sătmăreanul Liviu Chiş a cerut ajutorul Prefecturii, afirmând că în 2012 a cumpărat un teren de la o persoană, care în 2010 îl mai vânduse deja altei persoane. Cetăţeanul a recunoscut că tranzacţia nu a fost înregistrată la un birou notarial. Acesta a fost îndemnat să se adreseze justiţiei. Bineînţeles, nu au lipsit nici obişnuitele probleme de fond funciar.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  O parcare…

  0