More  Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

  - Advertisement -
  La Zalău, Centrul NoRo încearcă în fiecare zi să construiască un viitor mai luminos pentru acești copii
   
  3
  „Vă întrebați probabil dacă avem încă nevoie de informare și de zile speciale pentru a vorbi despre anumite afecțiuni. Răspunsul este sigur „DA” pentru foarte multe motive, mai ales atunci când boala este greu de diagnosticat, complexă și severă”, a declarat, azi, dna. Dorica Dan, președintele Asociației Prader Willi România (APWR).
   
  Dna. Dan a mai spus că „o astfel de zi poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de diagnostic, punând accent pe cercetare și îmbunătățirea cunoștințelor profesioniștilor din domeniul medical, social și educational. Autismul nu este în totalitatea sa o boală rară, dar o parte importantă din bolile rare au manifestări din spectrul autist. Anii care vin sperăm că vor elucida cauzele autismului! Deci, avem în continuare nevoie de programe de cercetare pentru a descoperi acest lucru. Există în continuare copii diagnosticați târziu. Există regiuni în țară unde părinții se confruntă de multe ori cu lupte incredibil de dificile pentru a avea acces la tratament, terapie și educație”.
  La Zalău, Centrul NoRo, cu sprijinul autorităților locale și județene, încearcă în fiecare zi să construiască un viitor mai luminos pentru acești copii.
  „A fi conștient de existența acestor probleme nu este de ajuns. Avem nevoie cu toții de mai multă toleranță, specialistii au nevoie de mai multe programe de formare și de înțelegere a acestor boli iar autoritățile naționale trebuie să realizeze care este cu adevărat impactul bolii asupra familiei din punct de vedere psihologic, social și economic. Și nu în ultimul rând, autoritățile naționale trebuie să ia măsurile care se impun pentru a reduce acest impact! Vă mulțumim că sunteți alături de noi!”, a mai precizat președintele APWR și directorul Centrului NoRo din Zalău, Dorica Dan.
  Iulian Duma


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Cu buzele umflate

  0