More


  Primul pas pentru reabilitarea Taberelor Şcolare

  - Advertisement -

  djst

  Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret împreună cu Asociaţia „Aici şi Acum” au demarat împreună un proiect îndrăzneţ prin care doresc să acceseze fonduri pentru reabilitarea zonei de agrement de la Taberele Şcolare.

  Astfel proiectul iniţiat a intrat într-o competiţie naţională susţinută de OMV-PETROM pe pagina www.taraluiandrei.ro.

  Directorul DJST Satu Mare, Virgil Dragoş, a ţinut să le mulţumească celor de la Fundaţia “Aici şi Acum” pentru sprijin şi le cere sătmărenilor să voteze proiectul şi la final banii să ajungă la Satu Mare.

  Acesta recunoaşte că din fonduri propri instituţia nu poate reabilita zona de agrement iar cu aceşti bani locurile de joacă şi terenurile de volei şi fotbal ar putea fi reabilitate la Taberele Şcolare. Vicepreşedintele Asociaţiei Aici şi Acum, Ana Apan, a prezentat paşii prin care doritorii pot ajuta prin vot acest proiect.

  „40% contează numărul de voturi iar 60% părerea juriului naţional.Avem nevoie de voturile dumneavoastră. Ştim că e puţin complicat sistemul dar nu durează mai mult de 5 minute. Ar fi un proiect de 4500 de euro prin care rebilităm spaţiul de joacă”, a spus Ana Apan care e convinsă că prin astfel de proiecte se pot face lucruri frumoase pentru copiii şi tinerii din Satu Mare.

  Sătmărenii pot vota pe www.taraluiandrei.ro unde trebuie să acceseze judeţul Satu Mare la proiecte de mediu si să se logeze. Şi să urmeze instrucţiunile administratorului.

  „Centrul de agrement Ştrand Satu Mare se află în patrimoniul Ministerului Tineretului şi Sportului şi în directa administrare a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret. Aflat în proximitatea fostului Ştrand municipal, în zona de agrement Ștrand, s-a bucurat începând din anii 70 şi până în 2009 de beneficiile oferite de cea mai importantă resursă subterană a judeţului – apa termală.Cu o suprafaţă de 2 ha şi cu o capacitate de cazare de 101 locuri, bazin de înot, teren de beach-volley, teren de fotbal şi loc de joacă, acest centru primea anual numeroase serii de copii în tabere de odihnă. În momentul de faţă, din cauza lipsei resurselor financiare pentru investiţii, centrul funcţionează la nivel de avarie. Așadar, problema de la care am pornit este lipsa spațiilor recreative pentru copiii din mediul urban, locația vizată fiind Centrul de Agrement Ștrand Satu Mare care cu ani în urmă avea toate dotările necesare pentru a organiza tabere. Spațiul destinat jocurilor are echipamente vechi, rudimentare, neadecvate. Dorința noastră este de a recrea vechea Tabără, la standarde moderne, pentru reinserția ei în circuitul naţional de tabere, iar acest proiect ar fi primul pas”, a declarat Ana Apan.

  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Anunt mediu

  0

  Bogdaproste!

  0
  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare